Ніжинський аеродром відкриває нові «кордони»: обласна рада готує звернення

 

 

 

 

Розмови про необхідність створення у Ніжині авіалогістичного центру ведуться ось вже як близько 2-ох років. Влада погоджується, що «ключ» для розвитку економіки, ніжинці у мріях про перспективи, а конкретні дії довгий час були відкладені «у далеку скриньку».
Проте, перші кроки у цьому напрямку все ж були зроблені у березні місяці. В рамках підготовки до зустрічі с головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенко з питання створення авіалогістичного центру в місті Ніжині, депутат Сергій Охонько разом з керівником проектної організації Євгеном Тречкуном провели чергову нараду щодо підготовки презентації та передпроектного бачення майбутнього комплексу, з урахуванням всіх соціально-економічних складових.

Читати по теміАвіалогістичний центр у Ніжині: перші кроки зроблено

Вже у квітні депутат адресував голові облради звернення з проханням винести вже вдруге на розгляд чергової сесії Чернігівської обласної ради проектів рішень щодо виділення коштів або перерозподілу коштів у затвердженому бюджеті області на 2020 рік задля реалізації | програм по вивченню можливості створення Міжнародного авіалогістичного центру в місті Ніжині. Цей потужний логістичний центр мав стати сильним поштовхом для розвитку туризму Чернігівської області задля реалізації довгострокових пріоритетів нашого регіону.
Днями голова Чернігівської облради дав позитивну відповідь на дане звернення. Зокрема Андрій Прокопенко погодився, що забезпечення розвитку аеродрому у місті Ніжин та створення на його базі аеропорту із запровадженням внутрішніх та міжнародних регулярних авіарейсів для здійснення вантажних і пасажирських перевезень призведе до розширення логістичної мережі держави. Також дозволить створити мультимодальний логістичний центр з поєднанням усіх видів транспортного зв’язку: авіаційний, залізничний та автомобільний.

«Ніжинський аеродром має серйозні перспективи розвитку як потужного мультимодального вантажного хабу, оскільки має ряд серйозних переваг, а саме: найдовшу та найширшу злітно-посадкову смугу Лівобережної України — 3000 х 60 метрів, відсутність забудови в напрямках злету та посадки.

Додатковими перевагами є невелика відстань до м. Києва, а також те, що аеродром знаходиться в активній експлуатації. З точки зору логістики — це вдале розташування транспортних магістралей: поблизу дві міжнародні траси Е-101, Б-95, і залізнична колія, що на перспективу дає можливість здійснювати інтермодальні перевезення. На сьогодні аеродром експлуатується Спеціальним авіаційним загоном оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України”, – йдеться у зверненні.
Андрій Прокопенко черговим кроком для реалізації проекту вбачає створення міжнародного авіалогістичного центру отримання згоди центрального органу виконавчої влади — Міністерства внутрішніх справ України, у сфері управління якого знаходиться Ніжинський аеродром, щодо можливості його спільного використання.
Наразі обласною державною адміністрацією готується відповідне звернення до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь