Цікава історія пухнастого “талісмана” Ніжинського будинку культури

 

 

 

 

Знайомтеся! Цю симпатичну білявку кицьку звуть – Марта. Її вважають талісманом Будинку культури. За свій недовгий вік тваринка набідувалася, і, навіть зробила власну театральну кар’єру.

Історія появи Марти в ніжинському Будинку культури досить таки цікава…

22 листопада минулого року відбулися благодійні концерт та акція «Подаруй мені життя», на підтримку важкохворих діток – Нікіти Постнікова та Нікіти Мороза. Після заходу, коли всі розійшлися, працівники закривали установу, і помітили на східцях маленьке, біленьке кошенятко.

“Була осінь. Холодно і темно. Кошенятко – на вигляд виснажене. Занесли до приміщення, та залишили на ніч. Зранку оглянули: тваринка – квола. Віднесли до ветеринара. Зробили всі його призначення. Підлікували, відігріли, відгодували, і залишили у себе. Кличку Марта киці дала наша директор Ірина Петрівна,”– розповідає костюмер Лілія Гунько, – До Марти прикипіли всім колективом. Створили всі умови комфортного життя. Та 19 лютого улюблениця пропала. Кликали, шукали…А 20-го знайшли. Вона сиділа на східцях. Ходити не могла. Тягала задні лапки. У неї, як виявилось після огляду ветеринара, була сильна травма. Лікували ми Марту місяць. Робили ін’єкції, давали вітаміни. Марта стала «на ноги». Кошти на лікування збирали усім колективом Будинку культури. Долучилися працівники управління культури та туризму. Дякуємо Антоніні Купрій, яка дала значну суму”.

Тепер киця здорова. Грайлива. Дуже любить своїх виховательок – усіх працівників Будинку культури. Має своє невеличке майно – теплий затишний будиночок, килимок та батіжок, яким так полюбляє гратися.

«Вона як песик. Ходить за нами, навіть батіжок у зубах приносить, щоб ми з нею бавилися. У нас немає вихідних, хтось завжди  «черговий по – Марті». Прибираємо. Приносимо смаколики. Любить рибку, молочко…Частенько провідують котика з управління культури… Яніна Котляр забігає, вона нашу Марту називає – принцеса, – розповіла про улюбленицю Світлана Ігнатова, методист будинку культури.

Ірина Литвинець зі своєю улюбленицею МартоюІрина Литвинець зі своєю улюбленицею Мартою

“А як Марта любить сцену!…. Тільки побачить, що двері відкриті в зал – бігом туди. 5 грудня у Ніжинському будинку культури відбулася прем’єра – фолк мюзиклу «Сіверське весілля», так у одній із сцен артисти вийшли із Мартою. Ото був фурор!….. Наша Марта – наш оберіг!», – додає директор Будинку культури Ірина Литвинець.

Тетяна Марченко для Nizhyn.City

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь