Відпустка: МОЗ радить поки що не їхати за кордон

 

 

 

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов не знає, коли українці зможуть відпочивати за кордоном, а для іноземців українська влада продумує правила в’їзду.

“Для того, щоб щось планувати, рішення виключно України недостатньо. Для цього потрібно відновлення авіасполучення, можливість поїхати в якості туриста до тої чи іншої країни і рішення цієї країни відповідно. Я хотів би наголосити, що підвищення захворюваності ми спостерігаємо не тільки в Україні, а й в інших країнах – і в Німеччині, і в інших європейських країнах. Тому про планування (поїздок) ми зможемо говорити після рішення тих чи інших країн”,- сказав він.

На запитання, чи влада розглядає варіант, щоб туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус замість 14-денної ізоляції, голова МОЗ відповів ствердно, але наголосив, що “будь-яке тестування може здійснюватися виключно медичними працівниками”.

“Якщо говорити взагалі про перетин кордону, про відновлення міжнародного сполучення, яке на сьогодні заплановано з 15 червня, то ми розглядаємо разом із Міністерством інфраструктури – це робити “червону зону” і “зелену зону” для країн, з якими у нас буде відновлено сполучення. Червона зона – країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, зелена – країни, де вона краща. Залежно від цього і будуть пропонуватися дії з людиною, яка прибуває. Зелена зона не передбачає обсервації чи самоізоляції, червона – буде передбачати. Також ми розглядаємо питання щодо тестування, щоб зробити комфортніше. В обов’язковому порядку в іноземця має бути страховий поліс – ми будемо пропонувати, щоб це було обов’язковою умовою. Зараз ми ці питання доопрацьовуємо. Результати наших опрацювань буде оголошено”,- сказав Степанов.

Джерело: Українська правда

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь