Ілон Маск запросив родину Корольова відвідати SpaceX і подивитися наступний запуск

 

 

 

 

Підприємець назвав українського академіка «одним з найкращих».

Засновник SpaceX Ілон Маск розповів про бесіду з сім’єю українського і радянського конструктора ракетно-космічних систем, академіка Сергія Корольова.

Про це Маск розповів в своєму Твіттері.

За словами онука Корольова Андрія, підприємець запросив його разом з сім’єю відвідати заводи SpaceX і подивитися один з наступних запусків компанії. У свою чергу онук Корольова запросив Маска в Москву, де він зараз проживає.

«Ми розмовляли 20 хвилин, в спілкуванні він приємний, дуже веселий, дуже позитивна людина, ми багато сміялися. Він з величезною повагою ставиться до пам’яті мого дідуся, вважає його одним з найбільших інженерів і видатних людей свого часу», – розповів онук Корольова.

Ілон Маск в своєму твіті назвав академіка «одним з кращих». Він також написав прізвище вченого українською та російською мовами.

Сергій Павлович Корольов (30 грудня 1906 – 14 грудня 1966) – український (народився в Житомирі) і радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики.

Академік АН СРСР (з 1958), очолив ракетну програму СРСР. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

У 1938 році Сергія Корольова було заарештовано за безпідставним звинуваченням у контрреволюційній діяльності, зокрема в підриві державної промисловості. Вченого засудили на 10 років. В ув’язненні  Корольова залучали до інженерно-конструкторської діяльності. Термін згодом скоротили, вчений достроково вийшов на свободу в 1944 році і продовжив займатися розробками.

Джерело: mind.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь