Суд чи компроміс: чи знайдуть спільну мову Ніжинрада й орендар парку Шевченка?

 

 

 

 

Перш ніж розпочати статтю, спитаймо у вас, ніжинці: Чи влаштовує вас вигляд парку Шевченка?

 

Чи влаштовує вас вигляд парку Шевченка?

Завантажується ... Завантажується ...

Нагадаємо, у 2000 році сесія міської ради було прийняте рішення щодо передачі в оренду цілісно майнового комплексу «Парк Шевченка», а саме – 15 об’єктів, що використовуються в комерційних цілях і, відповідно, прилеглої до них території. Всього ж, орендар ПТ «Партнер» має у користуванні 6, 2 га площі. З них фактично сплачує оренду за 1, 2 га у теплий період року, поки об’єкти для розваг і відпочинку приносять дохід.

Тим часом певна частина жителів міста стурбована виглядом парку, адже атракціони застарілі, а будівлі, які прикрашали раніше парк, геть втратили свою привабливість. Хоча є й модернізована площа, де нині знаходиться сучасний клуб, і де любить проводити час молодь. Поряд взимку заливають каток. Відповідно, орендар систематично проводить косовицю.
Вже протягом тривалого періоду між міською радою й орендарем існує непорозуміння. Саме з цього приводу 15 липня відбулось засідання робочої групи у стінах міськради.
Зазначимо, наразі адміністративний суд розглядає справу за позовом ПТ «Партнер» про скасування рішення, в якому міськрада запропонувала внести зміни до договору оренди. Справа за позовом Ніжинради щодо внесення змін в договір оренди – наразі зупинена. Апеляційний суд Чернігівської області провадження не відкрив. Можна сказати, на даний час ситуація «зависла у повітрі», і в яку сторону її понесе вітер – невідомо.
Головуючий засідання Григорій Олійник, звертаючись до присутніх, серед яких був і представник «Партнера» наголосив, що міська рада зацікавлена лише в тому, щоб парк отримав достойний вигляд для міста, де наразі розвивається туризм. Мешканці міста хочуть бачити привабливий парк. Наразі ж, він утримується в неналежному вигляді, що суперечить певним пунктам договору. Водночас, міськрада не може втручатись, вкладаючи кошти в оформлення і реставрацію. Представник орендаря, своєю чергою зазначив, що зі свого боку робляться всі необхідні дії, хоч утримання вимагає чималих коштів.
Міська рада вже готова була піти на зустріч, аби знайти компроміс. Щоб не розривати договір, запропонувала  «Партнеру» внести до нього зміни, тим самим розширити свої дії у бік покращення вигляду паркової зони. Проте, з більшістю пунктів орендар не погодився, вирішивши, що краще це питання передати на розгляд суду.
Якими ж будуть подальші дії?
Григорій Олійник виніс пропозицію членам робочої групи підготувати службову записку з пропозиціями міському голові подати на розгляд депутатським комісіям наступні варіанти дій, оскільки, за його словами,  даний об’єкт оренди використовується неефективно і не в повному обсязі за його призначенням:

  • Внести змінии у договори оренди по земельним питанням та майну, відповідно до чинного законодавства. Якщо ПТ «Партнер» не погоджується, підготувати судовий позов про внесення змін в судовому порядку;
  • Створити робочий орган для проведення фіксації неефективного використання орендного майна і розпочати підготовку матеріалів для судового позову, щодо розірвання договірних відносин;
  • Погодитись з пропозиціями орендаря щодо внесення змін, які були попередньо надані в договори оренди вилучення з договірних відносин об’єктів та земельних ділянок та винести на розгляд сесії.

Джерело: Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь