Велосипедистам пропонують видавати посвідчення водія

 

 

 

 

Посвідчення, яке дає право керувати велосипедом, вже мало місце в нашій історії. Схоже, що зараз такий документ знову стає актуальним.

Велосипедисти зав’язані знати та дотримуватись ПДР, але насправді такі знання не підтверджуються жодним документом. Крім того, притягнути до відповідальності велосипедиста у якого немає посвідчення водія (або взагалі будь-яких документів) дуже складно.

У великих українських містах їзда на велосипеді – квест. Велосипедист зобов’язаний їздити, як можна правіше. Але найчастіше, як можна правіше, це парковка. Об’їзд цих парковок досить ризикований маневр під час руху на велосипеді. Плюс, об’їзд зупинок громадського транспорту та безлічі інших перешкод.

За правилами дорожнього руху – у велосипедистів на дорозі рівні права з водіями авто. І для велосипедистів немає обмеження в відстані від краю проїзної частини. Але про свої маневри учасники руху зобов’язані попереджати, а не всі це роблять.

Генеральний директор в Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає що велосипедистам також потрібні посвідчення водія. “Безкоштовна видача посвідчень на право керування велосипедом з безкоштовним іспитом на знання правил дорожнього руху! Обов’язково безкоштовно, а інакше в селах за гроші ніхто не піде! А витрати бюджету? Так держава більше заощадить на зменшенні аварійності! Але порушників- велосипедистів теж позбавляти прав: і за їзду в п’яному вигляді, і за порушення ПДР”, – пише Олег Назаренко на своїй сторінці у соцмережі.

Джерело: auto.24tv.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Велосипедистам пропонують видавати посвідчення водія

Залишити відповідь