Кабмін пропонує продовжити карантин до листопада

 

 

 

 

Чинний карантин закінчується наприкінці місяця, уряд планує продовжити обмеження ще на два місяці.

Уряд пропонує продовжити карантин до 1 листопада. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді в Офісі президента у вівторок, 25 серпня.

“Але карантин повинен залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах”, – зазначив президент Володимир Зеленський.

Також через зростання захворюваності в світі Кабмін розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють в червону зону епідемії, терміном на 30 днів. Ця заборона не торкнеться водіїв транзитного транспорту і представників гуманітарних місій.

Зазначається, що на прохання влади Ізраїлю прийнято рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів в Умань для святкування Рош ха-Шана.

Водночас Зеленський зазначив, що для громадян сусідньої Білорусі слід передбачити пом’якшені умови в’їзду в Україну.

“Як ми можемо заборонити в’їзд білорусам, особливо зважаючи на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в’їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема – треба враховувати все”, – заявив президент.

Також влада готується до сезону респіраторно-вірусних інфекцій. Планує закупити 1,5 млн вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти.

Крім того, було піднято питання про забезпечення захисними масками та іншими засобами індивідуального захисту близько 500 тисяч працівників виборчих комісій на місцевих виборах 25 жовтня.

Джерело: Корреспондент

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь