Чи платитимуть ніжинці за теплопостачання на 10% менше – ?

 

 

 

 

Про  встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання

та послуги з постачання теплової енергії та  постачання гарячої  води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» мова йшла сьогодні, 24 вересня,  на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Повідомляє сайт “Нежатин

Т.в.о. директора теплопостачальної компанії Любов Ісаєнко повідомила, що планується зниження сплати за тепло на 9, 9 % (всередньому) по всім категоріям споживачів.

Вона зазначила про основні чинники перегляду тарифів. Законом України про житлово-комунальні послуги змінено назву надаваємих послуг. Розраховуються два тарифи: без урахування витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів та з урахуванням.  Другий чинник – зменшення ціни на газ на 27, 4%, в цю ціну також входить і розподіл природного газу. Також чинниками є і збільшення прожиткового мінімуму та збільшення ціни на електроенергію.

Проте, Любов Ісаєнко зазначила, що наразі  «НіжинТеплоМережі» не можуть примінити даний тариф, поки не буде прийнято Закон України №24\58. В Уряді прийняли рішення винести його на розгляд, але було знято, тому що не набрало належної кількості голосів. Було прийнято рішення повторно винести його на розгляд в кінці жовтня.

Секретар міської ради Валерій Салогуб поцікавився, чи такий тариф буде встановлено на весь опалювальний сезон, на що отримав відповідь від представників тепломереж про те, що на сьогодні він економічно-обгрунтований, але все буде залежати від ціни на газ.

Також прозвучали думки, що у Ніжині тариф не самий високий в порівняні з іншими містами України, а місто Ніжин знаходиться приблизно  в першій третині. Також було озвучено, що дешевий тариф, як самоціль (якщо він не економічно обгрунтований)  призведе до складних наслідків.

Підсумовуючи все вищезазначене, все ж таки питання часу: буде чи буде знижено тариф на тепло на 9,9%.  – ?…

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь