Блокування дороги, брифінг у Верховній раді: як пропонують ніжинські депутати захищати військову частину

 

 

 

 

Більш як 230 працівників Ніжинської військової частини А 4558 можуть позбутися роботи. Для їх сімей це справжнє потрясіння, адже у часи, коли військове забезпечення і підготовка відіграють важливу роль для країни, їхня діяльність у Ніжині стала не потрібною.

Треба зазначити, що дана військова частина відзначила 100-річний ювілей і протягом минулих років отримувала фінансування в мільйони гривень.
Дана установа повністю в робочому стані, адже всі основні цехи функціонують, проводиться повний комплекс робіт з обслуговування та ремонту ракетно-артилерійського озброєння, зенітно-ракетних комплексів, військових машин, техніки й стрілкової зброї тощо.

Працівники висловлюють своє обурення: «На такий хід речей ми точно не розраховували. Високопосадовці і навіть генеральний командувач ЗСУ обіцяли, що скорочень серед військових частин не буде. Тим паче наша країна досі знаходиться у стані війні і підвищеної небезпеки збоку сусідньої держави-агресора».

Та , як бачимо, рішення змінилось і працівників просять готувати заяви на звільнення.
На черговій сесії Ніжинської міської ради 30 вересня депутати підняли дане питання.


Слово було надано голові профкому Наталії Яценко, яка висловила занепокоєння трудового колективу та нерозуміння даного рішення:

«Під час проведення операції Об’єднаних сил трудовий колектив військової частини приклав багато зусиль по укріпленню обороноздатності країни. Працівниками частини зроблено великий вклад у ремонт та технічне обслуговування ракетно-артилерійського озброєння, ЗПП до нього. З моменту підпорядкування Озброєнню Збройних Сил України з 1 листопада 2016 року військовою частиною А4558 освоєно та проведено ремонт необхідних для Збройних Сил України виробів,
У військовій частині А4558 працюють понад 230, серед яких багато працівників, котрі понад
30 років працюють у частині, бездоганно виконують завдання, поставлені перед ними, та передають свій величезний досвід молоді, сімейні подружжя, які присвятили своє життя військовій частині; трудові династії. У зв’язку з можливим скороченням частини, працівники не аби як схвильовані ситуацією, яка склалася, адже надалі більша частина працівників може залишитися безробітними, так як у місті Ніжині обмаль підприємств, які можуть забезпечити їх працевлаштування.
Військова частина за останні роки збільшила свої можливості в рази (відновлено роботу цехів, збільшено штат частини, а у 2018 році набула статусу Центральної артилерійської бази озброєння), що дає можливість забезпечувати робочими місцями частку працездатного населення м. Ніжина та Ніжинського району. Протягом останніх трьох років трудовий колектив став помітно омолоджуватись через розуміння молоддю того, що у них є перспективи та впевненість в майбутньому, що зараз вирішили в один момент забрати».

Вислухавши, деякі з депутатів висловили припущення, що на територію військової частини «поклала око» зернова компанія, а перемовини на цей рахунок ведуться давно. Окрім того, аби призупинити процес ліквідації і вивезення техніки, депутати зійшлись на думці, що окрім направлення звернення до Президента України, потрібно діяти. Була озвучена пропозиція блокувати в’їзди й виїзди до військової частини та створювати штаб і графік чергування. Разом з тим була висловлена необхідність звернутись до народного депутата по 209-ому округу Валерія Зуба щодо проведення у Верховній раді по даному питанню. Та чи втіляться пропозиції?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь