Перелік продуктів, від яких краще відмовитися при грипі

 

 

 

 

Цієї зими здоров’ю загрожує не тільки коронавірус, а й звичайний сезонний грип. Лікарі відзначають, що за допомогою декількох простих обмежень в їжі можна значно допомогти своєму імунітету впоратися з інфекцією.

Видання Eat This, Not That! зазначає, що в першу чергу варто відмовитися від солодкого. Додані цукру, нагадують дієтологи, викликають запалення в організмі, яке може пригнічувати імунну функцію. Замість солодощів і випічки під час хвороби краще їсти фрукти, багаті поживними речовинами і корисним для імунітету вітаміном C, такі як, наприклад, апельсини.

Дієтолог Кейсі Ваврек радить повністю відмовитися під час хвороби від алкоголю. Крім інших негативних ефектів, він викликає зневоднення організму. А цього явища при підвищеній температурі слід уникати. Доктор Ваврек рекомендує пити газовану або електролітну воду без ароматизаторів, щоб компенсувати втрати рідини при хворобі.
Читайте також:  Кардіолог пояснив, чому “помолодшали” серцеві хвороби

Також під час хвороби варто відмовитися від жирної їжі і від складних вуглеводів з високим вмістом клітковини, наприклад від білого хліба і макаронів. Не варто при грипі захоплюватися і таким популярним серед прихильників здорового харчування продуктом як кіноа, пояснює Ваврек.

Джерело: ukrhealth.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь