Уже цього літа в Ніжині з’явиться клумба мрії! Де саме?

 

 

 

 

Продовжуємо знайомити ніжинців з проєктами-переможцями громадського бюджету 2021 року. Серед них – «Клумба нашої мрії», автор проєкту Іванченко Людмила Павлівна. Повідомляє Нежатин.

Облаштувати її хочуть у Ніжині по вулиці Богуна, біля головного входу в будівлю Ніжинського Будинку дітей та юнацтва: шляхом облаштування клумби відокремити фасад НБДЮ від проїжджої частини та пішохідної зони загального призначення.

Опис проєкту

Навчальний заклад має бути осередком культури, а його зовнішній вигляд повинен бути красивим та зручним не тільки всередині, а й ззовні. Створення клумб – найкращий спосіб надати оригінальності і наповнити її яскравими фарбами. Широкий вибір конструкцій і матеріалів, а також різноманітність видів рослин відкривають можливості для творчості.

Зелені насадження на території дитячих навчальних закладів успішно використовуються у навчальному та виховному процесі учнівської аудиторії через дбайливе ставлення до природи та пізнання її законів, оскільки переконання людини формуються з дитинства. Досягти цього можна, якщо є можливість наочно знайомити учнів із її таємницями, розкривати природні закономірності в житті рослин, відмічати естетичну та гармонійну привабливість природних комплексів та їх елементів.

 НБДЮ відомий в місті як широкодоступний освітній закладі, один із затребуваних в місті майданчиків культурних та суспільних подій. Він знаходиться в серці Ніжина, його історичному центрі. Будівля, в якій 60 років існує Ніжинський БДЮ – це особняк початку ХХ століття. Він дарує особливу ауру, яка живе тут і захоплює усіх, хто потрапляє до цієї історичної споруди.

«Спільний шлях у майбутнє» –  саме так педагогічний колектив НБДЮ визначає вектор розвитку позашкільного закладу, як невід’ємної частини місцевої громади, що працює на її користь та за її підтримки. Мета, завдання, принципи діяльності позашкільної роботи зумовлюють необхідність постійної модернізації не тільки змісту, методів і форм навчально-виховного процесу в закладі, а й технічних засобів навчання, осучаснення інтер’єру та зовнішнього вигляду закладу, створення комфортних умов для його відвідувачів. Але, за час існування закладу, клумба втратила свій естетичний вигляд і потребує реконструкції. Це непокоїть педагогів, адже щоденно по території НБДЮ рухаються працівників НБДЮ, дітей та значна кількість відвідувачів. Саме тому доцільне естетичне облаштування клумби та благоустрій головного входу в будівлю  НБДЮ як сучасного закладу позашкільної освіти.

Основною проблемою, на вирішення якої направлено проект, є невідповідність існуючого стану облаштування клумби НБДЮ сучасним естетичним вимогам та вимогам з благоустрою, покращення естетичного вигляду головного входу будівлі.

Проектом передбачено створення тематичного дизайну території перед входом в будівлю за допомогою облаштування клумби і  відокремлення, таким чином, фасаду НБДЮ від проїжджої частини та пішохідної зони загального призначення.

Фасад НБДЮ не має єдиного цілісного пейзажного стилю, після реалізації проекту, клумба буде мати красивий, художньо оформлений вигляд,  а головний вхід НБДЮ матиме гарно впорядковану з вишуканим смаком територію.

 

Центральне фото ілюстративне

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь