Ніжинці долучилися до глобального екологічного проєкту Greening of the Planet . Фото

 

 

 

 

30 жовтня у рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet у Ніжині пройшла акція “Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу”.

Табличку Greening of the Planet виготовлено  ДП “Ніжинське лісове господарство”

Цього дня акція проходить як в Україні, так і за кордоном.

Сьогодні в Ніжині, в мікрорайоні Гуньки, з’явилася нова локація з зеленими насадженнями!

Активні та свідомі ніжинці заклали новий парк у військовому містечку на Прилуцькій!

До акції долучилося багато небайдужих містян… Серед них – координатор проєкту по Чернігівській області, радник міського голови Сергій Охонько, радник міського голови Ольга Орел, керуючий справами міськвиконкому Валерій Салогуб, командир військової частини А3160 Кушнір Микола, командир спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України полковник служби цивільного захисту Іван Коробка, депутати міськради, представники Ніжинського лісництва, педагоги, підприємці, керівники організацій та установ міста.

Молоденькі дуби, липи та берези, тубротливо висаджені небайдужими містянами, ростуть швидко, мине небагато часу, і молоді деревця змужніють і збагатять повітря киснем… Про майбутнє треба дбати вже сьогодні, і ця акція – тому приклад.

Атмосфера сьогоднішнього заходу була неймовірно доброзичливою та дружньою. Перед тим, як саджати дерева, Інна Кривенко зазначила: “Давайте сьогодні не просто посадимо дерево, а й загадаємо побажання, яке обов’язково здійсниться. У нас є листівки з зображенням Greening of the Planet, тому кожен на зворотньому боці може написати свою мрію, про те, щоб наше місто стало ще кращим, гарнішим, зеленім, яскравішим!”

Ніжинці не просто саджали дерева, вони долучилися до прекрасного – всі разом дбали про майбутнє, адже збереження довкілля та озеленення нашого міста – це спільна мета.

Радник міського голови Сергій Охонько зазначив: “Ця чудова акція – втілення синергії між людьми і природою. Сьогодні у багатьох куточках Чернігівщини люди долучилися до цієї гарної,  доброї справи – акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу” . Саджаючи зараз ці молоді дерева, ми покращуємо наше довкілля, збільшуємо кількість зелених насаджень і гармонізуємо ставлення людей до природи.  Це – прекрасно! Це все – для майбутнього нашого міста!  Дякую нашим організаторам і всім, хто приєднався та розділив з нами неймовірне відчуття позитиву від цього заходу!”.

До акції долучився і священик Ніжинського храму Святої Покрови отець Михаїл Якубів з матушкою Дарією.

По всій Чернігівській області у акції сьогодні взяли участь більше півтори тисячі людей! Головні локації були в Чернігові та в Ніжині.

Також до доброї справи долучилися Чигирин, Носівка, Макошине.

Інна Кривенко зазначає: “Щира вдячність усім, хто долучився до сьогоднішньої акції! Особлива подяка ДП “Ніжинське лісове господарство”Володимиру Костирко, Миколі Кушніру,

Анатолію Кушніренку, Івану Коробці!”.

Нехай ростуть посаджені сьогодні дерева на радість людям!

Валентина Пильник

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь