У Ніжинському виші обговорили шляхи підвищення якості практичної підготовки студентів-правників

 

 

 

 

11 листопада на виконання Угоди про співпрацю, а також з метою підвищення якості практичної підготовки студентів-правників, директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець  зустрівся із деканом історико- юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Володимиром Мартиненком щодо проходження на базі центру виробничої практики студентів 4 курсу за спеціальністю 081 «Право».
Виробнича практика студентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців у галузі права , що ґрунтується на поєднанні теорії правознавчої науки та практики юридичної діяльності. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань,отриманих студентами під час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь, формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретної професійної ситуації.
Участь у обговоренні даного питання також взяли завідувач кафедри політології, права та філософії Фелікс Барановський , доцент та викладач кафедри політології, права та філософії , Марина Ларченко та Валерій Бережняк, заступник директора Ніжинського МЦ з надання БВПД Олена Іванова, заступник начальника відділу організації та надання БВПД та роботи з її надавачами Катерина Карпова , громадські радники та волонтери БПД м. Ніжина , Ніжинського району Олександр Турчин, Каріна Акопян.
В ході зустрічі присутні обговорили мету і завдання практики, механізм проходження , а також детально зупинилися на методичних рекомендаціях до виконання завдань , передбачених практикою.
Мета практики : набуття первісних навичок практичної роботи юриста ( робота із нормативно-правовими актами, правозастосовними документами, пошуковими системами), необхідних для самостійного здійснення юридичної діяльності, прийняття професійно виважених, обґрунтованих рішень з різних напрямків юридичної практики.
За отриманням консультацій та захистом своїх прав можна звернутися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь