Встановлено лютневі ціни на газ: скільки платитимуть Українці

 

 

 

 

Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення у лютому 2022 року. Річні тарифні плани, що діють до травня, залишаються значно вигіднішими.

Як повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на дані на сайтах компаній, базові фіксовані ціни коливатимуться від 7,7 до 12 гривень за кубометр. Більшість компаній установили річні ціни до 8 гривень за кубометр. Зокрема, ДК «Нафтогаз України» – 7,96 гривень за кубометр.

Більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши лише річну пропозицію. Зокрема це стосується компаній під брендом «Твій Газзбут», на які припадає більша частина ринку. Не пропонує місячний тариф і «Нафтогаз України».

Місячні ціни, які компанії пропонують на лютий, сягають 60 гривень за кубометр. Зокрема, «ТАС Енергія країни» пропонує газ по 57,5 гривень за кубометр (у січні також 57,5 гривень за кубометр).

Крім того, компанія «Світлогаз» встановила на лютий тариф на рівні 37,99 гривень (у січні – 49,00 гривень за кубометр), «Хмельницькенергозбут» – 39,50 гривень (у січні – 55,50 гривень).

На ринку є й вигідніші пропозиції. Зокрема, «Галнафтогаз» зберіг місячний тариф на лютий на рівні 7,99 гривень за кубометр.

США ж і надалі домовляються з великими країнами-енерговиробниками і компаніями по всьому світу про перенаправлення поставок газу в Європу в разі необхідності, якщо РФ все ж атакує Україну.

Автор: UA.NEWS

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь