Ніжин готовий прийняти додаткову військову частину

 

 

 

 

Сьогодні ми живемо в досить не спокійний час. Звичайно ж, можна “закрити на все очі” і намагатись спокійно жити, але є багато але… І загроза від наших північних сусідів так і залишиться…

Останнім часом із різних публікацій із ЗМІ стало відомо, що РНБО вивчає питання передислокації військових частин, розміщених в зоні ООС до інших регіонів. Чернігівська область не виключення.

Саме тому, на останьому засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради звернулися до Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова та міністра оборони України Олексія Резнікова розглянути доцільність розміщення військової частини передислокованої із зони ООС на території міста Ніжин.

Ніжин – місто патріотів, яке має досвід співпраці та взаємодопомоги із військовими частинами, що базуються на території громади, зацікавлений у розширенні такої співпраці. Місто має вигідну логістичну інфраструктуру, зокрема автомагістраль міжнародного значення, велику вузлову залізничну станцію та діючий аеродром, посадкові смуги якого здатні приймати вантажні та бойові літаки будь-якого класу. Також місто має розгалуджену структуру комунальних підприємств, а завдяки розширенню меж громади є можливість оперативно визначитися із виділенням необхідних земельних ділянок, як для будівництв, так і для можливої військової підготовки особового складу.

Зазначимо, що керівництво міста, а саме міський голова, Олександр Кодола, депутати міської ради та її виконавчий комітет одностайні у всіх стратегічних питаннях, а особливо тих, які стосуються обороноздатності України.

Ніжин готовий! Звернення направлені. Тепер рішення за вищим керівництвом держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь