До Дня ді-джея: інтерв’ю з Костянтином Москаленко

 

 

 

 

9 березня – Міжнародний день ді-джея. Більше – тут: dilovamova.com

Журналісти «Нежатин» поспілкувалися із Костянтином Москаленко, у якого музична кар’єра зароджувалася ще зі шкільних дискотек!

Детальніше у нашому матеріалі:

Доброго дня, Костя. Розкажіть нашим читачам, як ви стали ді-джеєм,  з чого все почалося?

Взагалі, ця вся ді-джейська історія розпочалась ще зі школи. І моя, скажімо так, музична кар’єра ще тільки зароджувалась із часів шкільних дискотек та вечірок! Власне, першим почав справу ді-джеїнгу мій старший брат Андрій, у якого я перейняв перші ази техніки та музики!

Спочатку, були касети,  потім диски, а вже згодом я захопився комп’ютерною технікою і зібрав перший комп’ютер Pentium I та встановив на його, на той час, мабуть, найбільший об’єм жорсткого диску 20 Гб. ! Інтернету швидкісного тоді не було, тому всі поповнення музичної бази закінчувалися поїздками до Києва до Караваєвих дач! Потім, на зміну  компьютера, прийшла вже професіна ді-джей-техніка Pioneer на який можна було робити все наживо! У професії ді-джея стільки всього цікавого, і тому вчитись було чому і практика в цьому найкращий помічник!

Що вас надихає в музиці? Чи є «ідоли», на яких намагаєтеся орієнтуватися?

Що мене надихає!? Мммм.. Надихають мене, мабуть люди, які оточують… Коли ти бачиш ці яскраві танцювальні погляди, коли мурахи пробігають по тілу від того, що ти підхопив цей енергетичний потік і качаєш в унісон з усіма, коли всі у захваті від того, що ти робиш, і ЯК ти це робиш, мабуть це і є головне натхнення! Позитивна віддача — людей! Усмішки! Класний настрій!

Щодо «ідолів» їх не існує, але є артисти які заслуговують особливої уваги та їх творчість надихає!

Що на ваш погляд найскладніше в роботі ді-джея, з якими проблемами вже стикалися за час своєї кар’єри?

Найскладніше в роботі ді-джея на початковому етапі —  це підбір музичного матеріалу, потім правильна почерговість  по тональності, потім зведення по BPM (швидкості) та ряд інших аспектів! Але все це долається  з досвідом! Якщо на фізичному рівні, то це постійна робота стоячи! Ді-джей— це відображення людей! Тому постійно потрібно випромінювати певний енергетичний заряд! Також музична культура, але це окрема тема для спілкування!

Чи робите що-небудь, щоб залишатися в тренді? Чи існує взагалі для вас таке поняття як «тренд», або все ж намагаєтеся створити свій власний стиль «поза часом»?

Якщо не розвиватись та не слідкувати за трендами, то ти просто будеш не цікавим! Тому це один з ключових аспектів залишатися в тренді!

Тусовки стали для вас роботою. Чи відвідуєте заходи, якщо не працюєте на них?

«Тусовки» не стали роботою! Але якщо з’являється таке відчуття, — потрібно перезавантажитись! В кожного своє! Мінус в тому, що так звикаєш людям робити свято, що просто сам втрачаєш здатність відпочивати!

Де більше подобається грати: бари, корпоративи, івенти? Як відрізняється публіка, де які плюси і мінуси?

Найбільше подобається на відкритому повітрі на фестивалі, наприклад, на тематичній вечірці, де невимушена атмосфера! Публіка, дійсно, може відрізнятися! Скільки людей стільки і поглядів, смаків! Потрібно просто відчувати! Звісно, простіше всього, коли публіка випромінює позитив! А якщо це приватний захід, то чим дружніше, тим простіше!

Як ви бачите свій подальший розвиток? Які плани на майбутнє?

Якщо говорити про майбутнє, то, я думаю, це буде пов’язано із навчанням і вихованням нового покоління! Бажаючих немало, тому, якщо вдало розпочати, — з цього може вийти класна історія! Також, у планах власна студія! Щодо ідей, то їх дійсно багато! Головне не лінуватись!

 

Спілкувалась Валентина Ващенко

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

диджей

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь