Поштові шедеври талановитого ніжинця Олександра Кошеля

 

 

 

 

У нашому щедрому на таланти місті Ніжині живе і працює чудовий самобутній художник-графік Олександр Іванович Кошель.
Він відомий книжковий ілюстратор, роботи якого мають свій неповторний стиль та характерний український національний колорит.
Крім книжкового оформлення, художником створені проекти поштових марок, блоків та поштових конвертів для держпідприємства «Пошта України». Роботи Олександра Кошеля неодноразово експонувалися та відзначені на філателістичних виставках у багатьох країнах світу. Його поштовими мініатюрами пишаються Україна та українці, захоплюються іноземні колекціонери українських марок.
Буклети-клясери «Скарби музеїв України» та «Україна від витоків», марочні блоки «Церква Андрія Первозваного», «Природнокліматичні зони України», «Чорне море», поштовий блок «Філателістичні виставки: «WIPA 2000» (Відень), «The Stamp Show 2000» (Лондон) розійшлися по всьому світу. Наш земляк брав участь у підготовці спеціального випуску України-Росії-Білорусі поштового блоку «2000-ліття Християнства».
Сьогодні, 10 лютого, митець святкує свій 70-й день народження!
Колектив відділу Музей «Поштова станція» вітає Олександра Івановича з 70- річчям. Бажаємо ювіляру міцного здоров’я, творчих цікавих ідей, оригінальних задумів та незгасимої енергії для їх втілення. Щирого добра, душевної радості, сімейного тепла та благополуччя.
Долучаємось до привітань!
Лілія РУДЕНКО, завідувачка відділу Музей «Поштова станція»
НКМ ім. І. Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь