Оперативна ситуація в Ніжинському районі станом на 31.03.2022

 

 

 

 

Інформуємо про оперативну ситуацію в Ніжинському районі станом на 31.03. 2022 р.:

1. Обстріли. Продовжуються обстріли ворогом житлових масивів Ніжина та населених пунктів району. Ситуація не спокійна. Наполегливо просимо мешканців Ніжинщини не виходити зайвий раз на вулиці, не збиратись у місцях скупчення людей, перебувайте в укриттях або поблизу них!

2. Окуповані території. Під окупацією російськими військами перебувають 18 сільських населених пунктів 5 громад району.

3. Комендантська година. У Бахмацькій громаді продовжує діяти заборона на пересування громадян вулицями міста у посиленому режимі: з 00:00 30 березня до 00:00 1 квітня.

4.Загиблі. За час війни серед мешканців району загинуло 33 цивільних жителя. За останню добу, на жаль, Ніжинщина втратила 3-х військовослужбовців, які мужньо й героїчно боронили наш край від російського окупанта.

5. Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 11627 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області, незначна кількість людей з Києва, Харкова, Миколаєва. Розпочався облік внутрішньо-переміщених осіб – 390 вже звернулись до управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками.

6. Житлово-комунальна сфера. У 7 населених пунктах відсутнє газопостачання повністю, у 3-х – частково. Станом на зараз у одному населеному пункті району внаслідок ворожого обстрілу горить ГРП. Пожежу ліквідувати немає можливості, через що 17 сільських населених пунктів може залишитись без газопостачання. У 19 населених пунктах, частина з яких під окупацією, повністю або частково відсутнє електропостачання. Відновлення неможливе, оскільки території окуповані. Централізоване водопостачання безперебійне. Мобільний зв’язок через пошкоджену вежу мобільного оператора відсутній повністю або частково у 2-х громадах. Інтернет відсутній у 3-х селах. Зв’язок Укртелеком відсутній у 4-х селах.

7. Сільське господарство. На тих територіях, де ситуація контрольована та відсутня небезпека, комплекс весняно-польових робіт продовжується.

8. Освіта. Освітній процес у районі продовжується там, де це можливо -дистанційною формою навчання охоплені школярі 12 громад району, 2-х – частково.

Ніжинська районна військова адміністрація

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь