Вимагали заспівати гімн росії: на Чернігівщині окупанти зігнали мешканців у підвал школи та тижнями забороняли виходити

 

 

 

 

КИЇВ. 21 квітня. УНН. У селі Ягідне (Чернігівська область) окупанти зігнали всіх мешканців села у підвал школи і тримали там тижнями. Коли жителі просилися вийти з підвалів за одягом для дітей, рашисти вимагали заспівати гімн росії. Про це під час звернення до португальської Асамблеї Республіки заявив Президент України Володимир Зеленський, пише УНН.

Цитата

“Понад три тижні. Днями й ночами їм забороняли вийти з підвалу навіть у туалет. А коли люди просили вийти по одяг для малечі, окупанти вимагали від них, щоб вони заспівали російський державний гімн. Ось так російські військові розважалися. Ось таку безкарність вони відчували. Ось що відбувається в Україні зараз. 2022 рік”, – заявив Зеленський.

Деталі

Школа у селі є невеликою, як і підвал, у якому лише від задухи померли близько 10 людей. Наймолодшій дитині у підвалі – три місяці. А найстаршій людині – 93 роки. Всього в підвалі було близько чотирьохсот людей, додав Президент.

Додамо

Російські війська після жорсткої відповіді бійців українських сил забралися з Чернігівської області, однак залишили за собою шлейф із смертей та розрухи. УНН зібрав для фоторепортаж з Чернігова, який вистояв натиск окупантів.

Джерело: УНН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram  

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь