Легендарна виставка політичної й антивоєнної карикатури буде експонуватися в Ніжині лише тиждень

 

 

 

 

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського запрошує відвідати легендарну виставку політичної й антивоєнної карикатури «АССОЛЬ ВЖЕ НЕ ТА…», що вперше була представлена на широкий загал місяць тому в Миколаєві й відтоді мандрує Україною.

УПРОДОВЖ ЛИШЕ ТИЖНЯ з 13 до 19 червня 2022 р. репродукції унікальних малюнків, створених у межах міжнародного конкурсу «Русскій воєнний корабль, іди на ***!», будуть експонуватися у відділі «Музей історії Ніжина» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського.

Звісно, малюнками ані перемогти, ані бодай спинити війну неможливо. Але зображені в уїдливо саркастичній формі сюжети й персонажі допомагають, сміючись, позбавитися страхів і тривог війни, стати більш упевненими у собі, й у нашій перемозі.

Та й просто посміятися над перекошеним обличчям північного параноїка-диктатора, над його вусатим посіпакою та переляканими поплічниками, над недолугими солдатами-«асвабадітєлями» ні для кого не буде зайвим.

Окрім репродукцій малюнків, виконаних авторами з усіх куточків України (чи не найвідомішим серед них є Юрій Журавель, лідер українського гурту «OT VINTA!»), а також художників із закордоння (Ізраїлю, Німеччини, Франції і, навіть, з Московії!), можна буде побачити спеціально випущений поштовий конверт «АССОЛЬ ВЖЕ НЕ ТА…» і однойменну поштову марку.

У Ніжині виставка експонуватиметься у межах співпраці Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського з Управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради.ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ 13 ЧЕРВНЯ 2022 р. (понеділок) о 12.00 у відділі «МУЗЕЙ ІСТОРІЇ НІЖИНА» НКМ ім. І. Спаського (м. Ніжин, вул. Якова БАТЮКА, 14).

ПРИХОДЬТЕ, БУДЕ ВЕСЕЛО!ВХІД ВІЛЬНИЙ!

ВИСТАВКА БЛАГОДІЙНА: всі кошти, зібрані під час експонування виставки, будуть передані на потреби Збройних Сил України.СЛАВА УКРАЇНІ!

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь