«Одруження онлайн»: цією послугою на Чернігівщині скористалося 9 пар

Від початку повномасштабного військового вторгнення на Чернігівщині 9 пар молодят сказали один одному «Так» за допомогою відеозв’язку. Тим самим скориставшись послугою «Одруження онлайн».

Про це повідомляють в Північно-східному міжрегіональному управління Міністерства юстиції.

Там послуга «Одруження онлайн» з’явилася після повномасштабного військового вторгнення росії в Україну.

Нею можуть скористатися військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров’я тощо.

«Поряд зі звичною процедурою укладення шлюбу в стінах відділу державної реєстрації актів цивільного стану, факт реєстрації одруження вищевказаних осіб також може засвідчуватися актом, який складається безпосереднім командиром (керівником) та скріплюється гербовою печаткою (якщо така є) відповідного військового формування чи закладу», – повідомляють у структурі.

У такому випадку реєстрація шлюбу може відбуватися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку, за участю двох свідків.

Заключним етапом укладення такого шлюбу є надсилання командиром акту до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян з подальшою видачею подружжю свідоцтва про шлюб у паперовому вигляді.

Водночас, на Чернігівщині за чотири місці війни утворилися понад 1 630 сімейних пар.

Фото: ілюстративне

priluki.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь