Ніжинську молодь запрошують взяти участь у конкурсі

 

 

 

 

КОНКУРС «НАПИШИ ЛИСТА ГЕТЬМАНУ»

1. Конкурс «Напиши листа гетьману» проводиться в рамках проекту «Національна ідея гуртує молодь» Ніжинської молодіжної ради та покликаний актуалізувати патріотичне виховання та вивчення молоддю героїчних подій з історії України, славних сторінок боротьби за збереження української державності.

2. Конкурс «Напиши листа гетьману» присвячений подіям українсько-московської війни 1659 р. та перемозі козацьких військ та їх союзників Речі Посполитої та Кримського ханства над загарбницькою московською армією у битві під Конотопом.

3. До участі в конкурсі допускаються школярі Ніжина та Ніжинської ОТГ віком від 7до 17 років.

4. Для участі в конкурсі потрібно написати листа на папері від руки кульковою ручкою чи чорнилом.

5. Лист має бути написаний сучасним правописом, але зі збереженням каліграфії XVII-XVIII століть.

6. Лист має бути написаний гетьману від імені козака чи козачки Ніжинського полку, який/яка був/була учасником Конотопської битви чи навколишніх подій, містити опис битви та участь автора/авторки листа в зупиненні московської армії, що вторглася до України у 1659 році.

7. Лист має містити згадки про справжніх історичних діячів тієї епохи з боку України, Речі Посполитої Кримського ханства, ворожих росіян, відповідати реаліям Гетьманщини XVII ст. та етикету листування тієї доби.

8. Конкурс триватиме з 28 липня по 19 серпня 2022 року включно.

9. Всі учасники конкурсу отримають можливість потрапити на безкоштовну екскурсію до криниці знань, а козаки і козачки, листи яких буде визнано переможцями – будуть запрошені на обід до гетьмана.

10. Критерії оцінки листів для визначення переможців:

1. Каліграфія (максимум 5 балів)

2. Знання з історії Конотопської битви (максимум 5 балів)

3. Оформлення листа у стилістиці XVII (максимум 5 балів).

11. Переможців буде обрано після вивчення листів ніжинськими істориками-козакознавцями.

12. Паперові листи для участі у конкурсі «Напиши листа гетьману» приймаються Відділ у справах сім’ї та молоді виконкому Ніжинської міської ради (кабінет номер 9, тел. 7 – 18 – 31) під час заходів проекту «Національна ідея гуртує молодь».

13. Контактний телефон для довідок: +380-68-151-31-97 (Roman Zheliezko)

Молодіжна рада Ніжинської міської ОТГ

Наталія Березка

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь