Який USB кабель для швидкого заряджання вибрати?

У сучасному світі ми не турбуємося ні про що, як про час. Постійно вибираємо найкоротший шлях на роботу та хочемо, щоб нас обслуговували у магазині без черги. Не дивно, що наші звички переносяться і у світ технологій.

 Телефон – це предмет, яким ми користуємось майже весь час. Він служить нам і під час роботи, і на час відпочинку. Ось чому важливо, щоб смартфон завжди був готовий до використання і якнайшвидше досягав оптимального рівня заряду. У цей момент і стане в нагоді процес швидкої зарядки. Сьогодні розберемося, як швидко зарядити телефон і який кабель для швидкого заряджання вибрати.

Що таке технологія швидкого заряджання та як швидко зарядити телефон?

 Чим активніше використовується мобільний телефон, тим частіше доводиться підключати його до блоку живлення для заряджання. Ігри, перегляд фільмів та запуск улюблених програм – все це істотно впливає на швидкість розрядки смартфона. Щоб заповнити енергію телефону якнайшвидше, найкраще використовувати технологію швидкого заряджання. Тип телефону, тип зарядного пристрою та кабелю – це фактори, які потрібно враховувати. Телефони різних виробників підтримують різні технологічні стандарти. Найбільш популярні:

  • більшість систем Android підтримує стандарт під назвою Quick Charge,
  • продукти Huawei оснащені технологією Super Charge,
  • власники телефонів Motorola можуть використовувати TurboPower,
  • компанія Samsung оснастила свої продукти технологією Adaptive Fast Charging.

Кабель для заряджання телефону

 Щоб повною мірою скористатися можливістю швидкого заряджання, не забудьте переконатися, що телефон і зарядний пристрій підтримують цю технологію. Не всі телефони (особливо старі моделі) призначені для використання цієї функції.

 USB-кабелі для швидкого заряджання (micro USB або USB-C) на перший погляд мало чим відрізняються від традиційних моделей. Однак вони можуть пропускати електроенергію набагато більшої потужності. Саме цей факт дозволяє скоротити час заряджання телефону.

На що звернути увагу під час вибору кабелю?

Ось кілька основних параметрів, на які потрібно звернути увагу при покупці кабелю для швидкого заряджання телефону:

  • сумісність,
  • пропускна здатність струму,
  • тип конектора.

 Сумісність — це параметр, який визначає можливість аксесуару працювати з моделлю телефону. Ознайомтеся з технічними характеристиками, щоб не помилитись.

 Швидкі зарядні пристрої відрізняються вищою потужністю, і якщо вам важливий процес швидкого заряджання, необхідно вибирати пристрій потужністю не менше 2000 мА, а також кабель, що підтримує цю функцію.

 Також пам’ятайте про інтерфейс підключення. Швидкозарядний пристрій може мати 2 і більше портів і дозволяє одночасно заряджати кілька пристроїв. Конектор USB-кабелю, у свою чергу, повинен мати відповідний для цього блоку живлення стандарт.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь