Ніжинська райлікарня: ще є час все зважити і прийняти вірне рішення

 

 

 

 

Сьогодні, 31 серпня, відбулася сесія Ніжинської районної ради. Одним із питань, які було винесено на розгляд, було питання передачі на баланс КЗ “Ніжинська районна лікарня” Вертіївській ОТГ.

На сесії були представники від міської влади Ніжина: заступник міського голови Ірина Грозенко та радник міського голови Сергій Охонько, які виступили з проханням не передавати Ніжинську райлікарню на баланс Вертіївської ТГ, а залишити як окремою юридичною особою, або ж у перспективі розглядається створення кластеру, де об’єднається Ніжинська міська та районна лікарня і пологовий будинок, тобто буде створено потужне містечко для жителів Ніжина та району . Адже об’єднавши два таких заклади, ми створимо потужний медичний кластер, де зможуть отримувати лікування мешканці Ніжина і всього Ніжинського району.

На підтримку цьому баченню на засіданні сесії були також присутні секретар ради Юрій Хоменко та депутат міської ради Валерій Гавриленко.

Також серед виступаючих був голова Крутівської сільської громади Олег Бузун, який висловився за те, щоб передати вищезгаданий медичний заклад на баланс Вертіївки, тоді послуги цієї лікарні отримуватимуть мешканці Вертіївки, Талалаївки, Лосинівки та села Крути. Так, як будівництво та розвиток районної лікарні здійснював Ніжинський район, допомогав його функціонуванню в минулому, тому і було б логічніше, аби ця лікарня залишила обслуговувати ці 4 об’єднані громади.

Під час голосування депутати зважили всі “за” і “проти” і голосів для того, аби передати КЗ “Ніжинська районна лікарня” на баланс Вертіївської ТГ, виявилося недостатньо. Тому районна лікарня залишилася у тому ж невизначеного становищі, як і була до сьогоднішнього засідання сесії.

У коментарі сайту “Нежатин” радник міського голови Сергій Охонько зауважив, що це – на добре, адже є час попрацювати з депутатами районної ради, аби прийняте єдине правильне і виважене рішення, а також звернутися до Міністерства Охорони Здоров’я України з проханням проаналізувати ситуацію та почути саме від фахівців МОЗ професійні рекомендації щодо стратегічного бачення приєднання районної лікарні до тієї чи іншої громади.

Ситуація, дійсно, важлива, і доцільно б було почути рекомендації МОЗ, а не лише побачити певну кількість голосів депутатів райради.

Тож, поки ще є час, сподіваємося, фатальної помилки допущено не буде.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь