Вікторію Андрушу – вчительку з Ніжинщини, яка півроку перебувала у полоні, повернули додому. Відео

 

 

 

 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про черговий обмін полоненими із російською стороною, в результаті чого Україна звільнила шістьох своїх громадян.

«Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей – чотирьох морпіхів та двох цивільних. Офіцери – Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати – Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні – Андруша Вікторія та Майборода Яна», – написав Єрмак у Telegram.

Єрмак розповів, що Вікторію Андрушу 27 березня російські військові забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про російську техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до РФ і утримували в Курському СІЗО.

Яна Майборода опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

За даними ОПУ, упродовж вересня вдалося повернули з полону 235 громадян.

Віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв’ю BBC News Україна повідомила, що в російському полоні залишаються 2,5 тисячі українців, серед яких – «дуже багато жінок».

Громадське

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь