Яка відповідальність чекає на чоловіків, які не повернулись із закордону під час мобілізації: деталі

 

 

 

 

В Україні введений воєнний стан та триває загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років. Деякі з них перебували за кордоном до початку широкомасштабного вторгнення Росії.

Юрист Ростислав Кравець розповів , чи загрожує їм якась відповідальність за те, що вони не повернулися на батьківщину після початку війни.

За словами Кравця, на сьогодні не передбачена відповідальність для чоловіків, яки виїхали за межі України до 24 лютого та не повернулися.

«Народні депутати намагаються, було кілька законопроєктів, які мали на меті запровадити відповідальність за неповернення чоловіків в Україну», – сказав він.

Кравець підкреслив, що такі рішення суперечить Конституції. Експерт зазначив, що українські чоловіки за кордоном непогано поповнюють бюджет України.

«Що стосується змушування чоловіків повернутись, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту», — резюмував він.

Таким чином, на сьогодні в Україні немає жодної адміністративної чи кримінальної відповідальності за неповернення чоловіків, які виїхали з країни до 24 лютого 2022 року.

zn.ua за матеріалами Факти

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь