У Червоному Хресті пояснили, чому місія не їде в Оленівку

 

 

 

 

Команда з 11 співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста, включаючи лікаря, готова відвідати військовополонених на Донеччині, зокрема у колонії в Оленівці, але не має мінімальних гарантій безпеки на місці та дозволу “місцевої “влади” на візит.

Про це йдеться у заяві на сайті МКЧХ.

Зазначається, що місія представників МКЧХ полягатиме в перевірці умов утримання та лікування, доставленні предметів першої необхідності та забезпеченні військовополоненим можливості зв’язатися зі своїми сім’ями.

Інтенсивні бойові дії в цьому районі сьогодні підкреслюють, наскільки велика небезпека і як важко було виконати цю місію. Наша команда була готова протягом кількох місяців, але досі не має одночасно мінімальних гарантій безпеки на місці та місцевого дозволу на проведення візиту“, — завили в організації.

В Червоному Хресті також зазначили, що звинувачення МКЧХ у відмові у повному та негайному доступі “не допоможе ні військовополоненим, ні їхнім сім’ям”. 

У будь-якому міжнародному збройному конфлікті становище військовополонених можуть змінити залучені держави і влада, яка їх утримує. Саме вони зобов’язані поводитися з ними гуманно відповідно до Женевських конвенцій і надати МКЧХ доступ до всіх з них“, — йдеться у заяві.

В МКЧХ зазначили, що згідно з третьою Женевською конвенцією сторони міжнародного збройного конфлікту зобов’язані надавати Червоному Хресту негайний доступ до всіх військовополонених та право на їхнє відвідування, де б вони не утримувалися.

Суспільне

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь