Ніжинська міська рада бере на себе зобов’язання по виплаті боргів райлікарні

 

 

 

 

Остання в цьому році сесія Ніжинської міської ради (позачергова) відбулася сьогодні, 27 грудня. Пройшла вона швидко та злагоджено. Питань на порядку денному було небагато, серед них – прийняття КНП „Ніжинська центральна районна лікарня“ до комунальної власності Ніжинської ТГ та створення комісії з приймання-передачі матеріальних активів, прав та зобов’язань, балансових рахунків, що передаються Ніжинській райлікарні.

Нагадаємо: доленосне рішення про передачу районної лікарні Ніжинській ТГ було прийнято 7 грудня під час засідання на сесії Ніжинської районної ради.

ПРО ЦЕ МИ ПИСАЛИ: Нарешті: Ніжинську райлікарню передали на баланс міста

Цьому передував довгий шлях тривалих обговорень і навіть сумнівів, але врешті-решт, виважене державницьке рішення було прийнято, і тепер ми на шляху до створення потужного медичного містечка, яке буде не лише багате кадрами та обладнанням, а й матиме якісну медичну систему, яка розвиватиметься і конкуруватиме з закладами обласного значення.

У ході сесії заступник міського голови Ірина Грозенко зазначила, що процес передачі районної лікарні на баланс Ніжина затягнувся, і районна лікарня має чималий борг: 4 мільйони гривень. Половина цієї суми – це невиплачена заробітна плата, решта 2 млн – борг за комунальні платежі.

Ірина Вікторівна зауважила, що у січні наступного року, після того, як на сесії міськради буде прийняте рішення про реорганізацію шляхом приєднання, можна буде виділити кошти для погашення боргу, і підкреслила, що працівники районної лікарні отримають заробітну плату в першій половині січня.

Стосовно медичних пакетів, то пакети районної лікарні додадуть до міської.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь