П’ята і не остання операція: подробиці лікування дворічного Романа, який постраждав від вибуху на Валу

 

 

 

 

Дворічному Роману, який отримав поранення внаслідок пострілу з РПГ у Чернігові на Валу, лікарі планують зробити п’яту операцію на обличчі. Хлопчик разом з мамою зараз перебуває в Австрії, у місті Грац. Про це Суспільному розповіла мати хлопчика Надія Божко.

З її слів операція запланована на квітень 2023 року.

Це буде вже п’ята і не остання операція на обличчі у Роми. Робитимуть пересадку м’язів і чекатимуть “проростання” нервів. Маємо відновити роботу лицьового нерва, щоб обличчя функціонувало. Наступним кроком стане косметична корекція – надання симетрії. І лише після низки цих операцій, лікарі візьмуться за протезування пошкодженого ока“, – каже Надія.

Жінка вже три місяці не бачила чоловіка і старшого сина.

Я дуже сумую за рідними, дуже сумую за домом. Ми зібрали всі необхідні документи для того, щоб чоловік разом зі старшим сином Сашком (4 роки, -ред.) змогли приїхати до нас, щоб хоча б побачитись“.

П’ята і не остання операція: подробиці лікування дворічного Романа, який постраждав від вибуху на Валу

Нагадаємо, вибух трапився третього вересня 2022 року на Валу у Чернігові під час благодійного ярмарку. За даними слідства, військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільним зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував.

Стан Романа, який перебував у реанімації, лікарі оцінювали як важкий.

Хлопчика, транспортували до Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України “Охматдит”. Після неї, за програмою “Медичної евакуації для постраждалих від воєнних дій” Романа готували до відправки на лікування в Австрію.

Тоді Надія Божко розповідала Суспільному, що далі будуть операції з реконструкції обличчя та з протезування ока. На який термін вони їдуть за кордон – теж невідомо.

Важко казати про терміни, тому що кожна операція на певному етапі потребує спочатку загоєння, а потім продовження. Оскільки на щоці пошкоджені всі шари: і слизова тканина, і поверхневі тканини, то це досить складна процедура, як нам пояснили, і довготривала. Будуть робити операції з повернення функціонування і вже потім будуть робити пластичні операції, це вже до дорослішання“, – розповіла вона.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь