А їм ще тільки 35…

 

 

 

 

Тридцять п’ять років тому була створена організація ветеранів України та відповідні районні організації по всій Україні. Тож нинішнього лютого ветерани Носівщини також готувалася відзначати свій молодий ювілей.

Та замість офіційних урочистостей і щирих вітальних слів на свою адресу цим сивочолим людям, в серцях багатьох з яких й досі живуть болісні спогади про страшні події Другої Світової війни, голодне дитинство та повоєнну відбудову, разом з усіма довелося в міру своїх зусиль  вступати у важку, запеклу боротьбу за свою свободу та право жити й господарювати на власній землі, об’єднуватися в єдиному бажанні усіма силами підтримувати наших захисників, наближаючи перемогу.

І все ж під завісу року колишній голова ради ветеранів Носівського району, а нині очільниця ветеранів Носівської громади Олександра Ляшенко зібрала ветеранський актив, аби підбити підсумки зробленому за звітний період, а ще – подякувати найактивнішим своїм односпілчанам за їхню небайдужість, згадавши при цьому десятки прізвищ своїх земляків, які в різні роки жили й працювали на Носівщині,  примножуючи авторитет та славу нашого краю.

Власне, вони й зараз поруч зі своєю очільницею в усіх добрих справах та починаннях, у радості й горі – щирі й неспокійні, працьовиті й турботливі, які хочуть і можуть бути корисними в цей непростий для всіх час людям і суспільству. Багато хто з цих ветеранів за цей час вже встиг освоїти навички нових справ. Так з початком повномасштабного вторгнення ерефії в Україну багато хто об’єднався в умінні плести маскувальні сітки, інші зносять до волонтерських хабів овочі, консервацію, ще хтось готує домашні смаколики, які затим їдуть в найгарячіші точки, де тримають оборону наші захисники, є такі, що діляться своїми куцими пенсіями й донатять на придбання генераторів чи тепловізорів, навіть в’яжуть для бійців шкарпетки та килимки…

З вдячністю й теплотою  Олександра Олександрівна відгукувалася про неоціненний внесок у наближення нашої перемоги кожного зі своїх спілчан.

А щодо ювілейного святкування, то воно, запевнила Олександра Олександрівна, обов’зково буде. Разом зі всією Україною. Щедре й велелюдне. Але вже після нашої перемоги…

Катерина ГАВРИШ

На знімку: Олександра ЛЯШЕНКО зі своїм ветеранським активом Носівської громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь