Що за дивна забудова з`явилась на Гоголівській: роз`яснення

 

 

 

 

Днями у мережі почали з`являтись незадоволення з приводу ремонтних робіт будівлі по вул. Гоголя. Зокрема, ніжинці жалілись на не сумісність забудови з архітектурним ансамблем вулиці та вимагали пояснень.

Відділ архітектури та містобудування відповів на питання, яке так хвилювали містян:

У 2016 році на прозорому аукціоні з продажу комунальної власності за адресою вул. Гоголя 15а, громадянин України виборов можливість викупити приміщення у виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Господарем приміщення було зроблено немало роботи. Відповідально підійшли до питання реконструкції усі учасники. Оренда земельної ділянки в охоронній зоні навколо об’єкта культурної спадщини місцевого значення змусило архітектора прийняти делікатне проектне рішення. Забудовник дослухався до пропозицій, щодо приведення фасаду відповідно до історичного архітектурного ансамблю вулиці Гоголя.

У жовтні 2018 року, на засіданні архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури виконкому Ніжинської міської ради були розглянуті ескізи, та передпроектні рішення. Так як запроектований об’єкт буде межувати з пам’ятками архітектури, вирішили доопрацювати питання з погодженням обласної архітектури.

У липні 2019 року на черговій обласній архітектурно-містобудівній раді було погоджено передпроектні пропозиції щодо можливості реконструкції власного нежитлового приміщення (магазину) по вул. Гоголя 15а. Проект пройшов експертизу по всіх розділах, отримав всі потрібні висновки та погодження і ось нарешті об’єкт будується.

Немає опису світлини.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь