Читання вголос: майстер-клас у Рівчак-Степанівській бібліотеці

 

 

 

 

Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. І це добре, якщо користуватися усіма цими надбаннями  цивілізації з розумінням, без так званого фанатизму.

Але ж всі ми у власному оточенні знаємо немало знайомих, котрі настільки міцно «підсіли» на смартфони, гаджети чи планшети, що для них світ віртуальний певною мірою вже почав поступово витісняти реальний. Особливо  небезпечною ця тенденція є для дитячої, ще не повністю сформованої психіки. 

Тож працівники Рівчак-Степанівської бібліотеки використовують будь яку можливість, аби не тільки відволікти своїх юних відвідувачів від шкідливої звички багато часу просиджувати  біля екранів моніторів, а й прищепити любов до заняття може й не сучасного, але неабияк захопливого, цікавого й пізнавального – читання, зокрема, й  читання вголос.

І Всесвітній день читання книг вголос є для цього доброю нагодою. Адже читання вголос – річ надзвичайно корисна, оскільки неабияк стимулює розвиток мозку, наповнює словниковий запас дитини, розвиває дитячу увагу й уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). 

На жаль, війна внесла свої болючі корективи в наше життя, отож і до відзначення цієї дати  господиня цієї книжкової скарбниця  Антоніна Талаш поставилася відповідно – презедставиши  своїм гостям книжкову виставку «Книга – це теж укриття».

-Ми постійно перебуваємо в інформаційному полі, де говорять про війну, показують війну і багато болю, від яких просто необхідно переключати увагу. Це не прояв байдужості, а просто спосіб захистити свою психіку і зберегти здоров’я, – говорить Антоніна. – Презентуючи  виставку та провівши спільний майстер-клас читання вголос ми нагадуємо, що читання книг надзвичайно корисне і дітям, і дорослим, оскільки в будь-якій ситуації допомагає зберегти рівновагу та напрочуд добре знижує стрес, що так необхідно в нас нелегкий час.Тож читайте вголос собі, своєм дітям та близьким. І пам’ятайте, нація, що читає –непереможна!

Катерина ГАВРИШ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь