У Носівському суді розглядали справу колаборанта

 

 

 

 

Чи не щодня в засобах масової інформації з’являються повідомлення про різного роду колабораціоністів. Показовою є й статистика про притягнення громадян до відповідальності за колабораційну діяльність, яка, на жаль, від початку військових дій також стала досить поширеним явищем.

Ось і в Носівському суді наразі слухається справа про притягнення до відповідальності місцевого мешканця, якого підозрюють саме в цьому кримінальному правопорушенні.

Йдеться про його висловлювання в громадському місці, які затим були кваліфіковані як публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора. Тобто, як вчинення кримнального проступку, передбаченого частиною 1 статті 11-1 кримінального кодексу України.

Після проведеного обшуку й вивчення всіх обставин вчиненого та враховуючи його щире каяття горе-агітатору запобіжний захід не обирався, арешт на майно не накладався. Прокурор направив до суду обвинувальний акт із клопотанням про його розгляд у спрощеному порядку.

Якщо суд визнає пенсіонера винуватим у вчиненні проступку, найбільше, що йому загрожує, то це позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Не знаю, чи стане ймовірне подібне покарання  достатньою мотивацією 59-річному чоловіку для того, щоб думати перед тим, як публічно висловлювати свою суб’єктивну думку з приводу збройної агресії в той час, як в країні ведуться повномасштабні військові дії, гинуть люди, нищиться вся важлива соціальна й критична інфраструктура, а ось відповідної його віку  поваги до себе від земляків точно не додасть.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь