Вона вірить, що власними силами можна досягти успіху

 

 

 

 

І знову герой моєї розповіді жінка.  Молода, комунікабельна, обізнана - Наталія Березка. І в місті, і в районі її знає чи не кожен другий. Ще майже стільки людей принаймні чули про неї.

Пише Нежатин.

У свої 34 вона вже двічі депутат районної ради. 
У 26 стала депутатом районної ради. І не просто депутатом, а ще й заступником голови районної ради. І в той же час продовжувала піднімати планку самоосвіти. Вийшовши із стін відомого на всю Україну Гоголівського ВУЗу дипломованим спеціалістом, не зупинилася на цьому, не заспокоїлася. В 2017 році вона знову стає студенткою. Вступає в Національну академію державного управління при Президентові України, а через три роки Наталія вже магістр з публічного управління та адміністрування. Причому отримує диплом, як кажуть, червоний. Тобто з відзнакою.
 Здавалось би, що ще треба освіченій людині? Однак… У тому ж році депутатка райради 7 та 8 скликань йде навчатися в аспірантуру. Зараз проходить навчання за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за рівнем доктора філософії. І я впевнений – Наталія ним стане. Адже їй притаманна цілеспрямованість, самовіддача, наполегливість – риси характеру, які сприяють у досягненні мети. Вона й сама вірить, що у цьому світі власними силами, своєю завзятістю можна досягти успіху. Тільки на нього треба працювати.

Можливо хтось подумає, що в Наталії Олексіївни все просто і гладко, то це не так. Та і в кого життя плине без проблем? Воно схоже на корабель, що пливе по розбурханому морю. Доля його багато в чому залежить від того, хто стоїть на штурвалом і чи тверда рука в капітана. Труднощів вистачає і в Березки. Та перед ними вона не пасувала. І не пасує. Як би там складно не було.

На сьогодні Наталія трудиться у відділі у справах сім'ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради. Прийшла на роботу в березні минулого року. У непрості часи, коли під Ніжином стояло орки і якою буде надалі доля міста – навряд чи хто міг тоді сказати. Але посада вимагала самовіддачі, постійного контакту з людьми, тому Наталія Олексіївна і тут притримується вибраної життєвої позиції - із щирістю до людей та високою відповідальністю до роботи.

А напрямків діяльності у відділі вистачає: робота з молоддю та багатодітними родинами, національно-патріотичне та гендерне виховання. Є місце й протидії домашньому насильству. Аналізуючи рік минулий, можна оперувати ще й такими цифрами. У час, коли Ніжин перебував на лінії вогню, гуманітарку отримало 77% багатодітних родин. Це і продукти харчування, і засоби першої необхідності, і одяг. До речі, з початку бойових дій і до кінці минулого року в місті з’явилося 20 багатодітних родин. 
А за увесь 2022-й  гуманітарною допомогою охоплено 254% найбільш соціально незахищених сімей. Тобто кожна сім’я отримала допомогу два, а то і три раз
Поряд роботою в місцевому самоврядуванні Березка знаходить місце й активній громадській діяльності. Вона є членом ГО «Інвестаційний та соціальний розвиток». Навички проєктного менеджменту, вміння швидко оцінити ситуацію та оперативно приймати рішення посприяли героїні моєї статті ще до ведення бойових дій в Україні взяти участь у розробці стратегії розвитку міста. 

Разом з командою також розроблений проєкт «Навчальний центр «Інклюзивна іпотерапія» в рамках спільного проєкту уряду Швеції та ПРООН в Україні. Налагоджений контакт із десятком благодійних фондів та громадських організацій. Причому не тільки Ніжинськими, а й Всеукраїнськими.

Окрім всього молода жінка координує діяльність по запобіганню домашнього насильства. Вона відслідковує дані випадки, коли людина безпосередньо приходить у відділ або про це інформують відповідні служби. Тоді й вирушає мобільна бригада: працівник відділу, поліціянт, психолог - і потерпілій людині надають допомогу.
 
Про діяльність начальника відділу у справах сім’ї та молоді можна говорити та й говорити. І про співпрацю з молодіжною радою, і про організацію навчання з домедичної допомоги для молодi, і про освітньо-практичний проєкт з молоддю «Національна ідея гуртує молодь». І цифрами сипати, сипати, сипати. 
Та я цього робити не буду, аби за сухою статистикою читачі, боронь Боже, не розгледіли людину, яка в молодому віці багато чого встигла досягти. Без підтримки батьків, без багатих родичів. І не втратила людяності та відкритості душі. Запаморочення від успіхів у неї відсутнє.

Олександр Василенко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь