У селах Новобасаньської громади відбудовуються домівки постраждалих сільчан

 

 

 

 

У рамках проекту «Надання житлових рішень, підтримка мікробізнесу та відродження громад в Україні» за фінансової підтримки Aktion Deutschland Hilft у постраждалих від російських окупантів селах Навабасаньської громади відбудовуються домівки сільчан.


Родина Оксани Литовко проживає в селі Нова Басань, яке перебувало під окупацією до березня 2022 року.. Під час визволення села їхній будинок було зруйновано снарядом. Внаслідок обстрілу донька Оксани та чоловік отримали контузію. Так,з березня родина залишилася без даху над головою.
Спочатку вони жили в невеликому сараї. Зараз на місці їхнього будинку Help спільно з Districtone.Foundation будують новий дім для Литовків. Будівництво ведеться швидкими темпами, тому вже найближчим часом вони зможуть оселитися в новобудові.
Внаслідок бойових дій зруйновано було й будинок Любові Семижон з Нового Бикова. Зараз їй доводиться жити у модульному приміщені, адже після деокупації селища рідної хати в неї не залишилося.

Проте зовсім скоро вона зможе назвати своїм домом новий будинок.


Адже процеси відбудови зруйнованого житла у Чернігівські області й, зокрема, в селах цієї громади тривають та просуваються швидкими темпами. Ось і на обійсті Любові Семижон вже збудовано фундамент та зведено каркас будівлі та даху, налагоджено утеплення та проведено інші ремонтні роботи.

В планах – швидке та якісне подальше будівництво, щоб якнайшвидше передати будинок Любові Семижон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь