На Чернігівщині можуть оголосити евакуацію, область накриває найбільший за 10 років паводок

 

 

 

 

Вже сім населених пунктів затоплені, під загрозою – ще 15, стихія загрожує понад 4 тисячам людей.

У Чернігівській області можуть оголосити евакуацію з деяких сіл через найбільший за 10 років весняний паводок. У п’ятницю, 14 квітня, вода вже підтопила сім населених пунктів і не зупиняється. Понад 4 тисячі місцевих жителів у 22 селах опинились у зоні ризику великої повіні.

Про це повідомив В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА. 

“На сьогодні вже сім населених пунктів підтоплено по руслу Дніпра. Проводяться всі заходи, щоб люди були у безпечному місці та отримали необхідну допомогу. Евакуації ще немає, але якщо вона буде потрібна, то ми її зробимо, для цього все готово”, — сказав Чаус.

Київщина, Полтавщина, Кіровоградщина – теж під загрозою 

Паводки принесли неспокій не лише у Чернігівську область. Селище Іванків на Київщині вже зазнало лиха – тут прорвало дамбу на ставку і вода підтопила хати й розмила вулиці. В КОВА попередили, що пропуск весняної повені через Київську ГЕС спричинив проблеми також у Броварському та Бориспільському районах Київської області фіксують підвищений рівень води та затоплення заплавних територій. 

Прогноз погоди невтішний – до 17 квітня на півночі та у центрі України очікують рясні дощі, а це додасть весняним паводкам сили. Пік розливу рік прогнозували на 13-14 квітня. 

Загроза підтоплень прирічкових територій зберігається у Полтавській та Кіровоградській областях

До слова, у сусідній з Чернігівщиною білорусі також усе пливе: поблизу Гомеля під воду пішли цілі села, а деякі будинки дрейфують.Відразу декілька річок вийшли з берегів, спричинивши стрімкі паводки. 

informator.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь