Ніжину потрібні нейрохірург та  інтегративний кардіолог

 

 

 

 

26 квітня заступниця міського голови Ірина Грозенко та генеральний директор Ніжинської центральної міської лікарні Ольга Швець взяли участь у робочій нараді щодо формування спроможної мережі медичних закладів області під головуванням начальника військової цивільної адміністрації В’ячеслава Чауса, повідомляє Ніжинська міська рада.

До наради долучився Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та народні депутати України.

До 1 травня необхідно надати проєкт спроможної мережі (градація медичних закладів за можливостями) на затвердження до МОЗу.

Заступниця міського голови Ірина Грозенко зазначила, що проєкт вже готовий.

«Його готували кілька місяців, попередньо детально обговорюючи кожен район на засіданнях робочої групи за участі керівників медичних установ та громад, – підкреслила Ірина Вікторівна. –  Перед нашою громадою стоїть ряд завдань, над якими треба працювати, адже наша лікарня визначена кластерною і надаватиме медичні послуги жителям всього Ніжинського району.

Фінансуватиметься лікарня НСЗУ, в тому числі – й закупівля обладнання.

 У Ніжинському районі дві лікарні – Бахмацька й Бобровицька, як загальні лікарні, разом з Ніжинською увійшли до спроможної мережі.

Решта лікарень, що не визнані спроможними НСЗУ, пока фінансуватимуться тільки в межах отриманих пакетів».

Ірина Грозенко зауважила, що Ніжину для повноцінної кластерної лікарні не вистачає лікарів таких спеціальностей: нейрохірурга та  інтегративного кардіолога. А ще бракує ангеографа. Сам же прилад ангеограф держава до кінця року обіцяє.

 «А цих двох фахівців шукаємо і запрошуємо до себе у громаду на роботу. Є гарний стимул: міська влада готова надати житло таким спеціалістам, – підсумувала заступниця. –

Формування спроможної мережі медзакладів — це наше спільне завдання! Працюємо далі!».

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь