У ліси Чернігівщини повернулися бурі ведмеді. Фото

 

 

 

 

Радісною звісткою ділиться на сторінці в ФБ лісівник, засновник Природничого центру Міжрічинська Пуща Андрій Сагайдак:

“У наш ліс повернувся бурий ведмідь!!!🐻

Його сліди ми досліджували сьогодні вранці прямо на околиці нашого села Отрохи на Чернігівщині.

Звір пройшов уночі городами і залишив досить чіткі відбитки лап і характерну “клишоногу” слідову доріжку. Для мене, як для любителя-слідопита, це найкраща знахідка за усю “професійну кар’єру”.🤠🐾У нашій країні ведмідь – вид, що перебуває під загрозою зникнення. Його занесено до Червоної книги України.

Невелика популяція ведмедя є в Українських Карпатах.

В Українському Поліссі ведмідь постійно мешкає лише у Чорнобильському біосферному заповіднику. Зрідка його заходи відмічають у районах прикордонних із Білоруссю та росією.У лісах межиріччя Дніпра-Десни ведмідь зник близько 90 років тому.

Знайти його сліди сьогодні – особливо приємно.Наш ведмідь – великий молодий самець. Саме для них характерні далекі мандрівки на початку літа. Імовірно звір перебуває у пошуках пари та придатної для життя території.

Небезпеки для людини цей ведмідь не становить. Звір хоч і сильний, але обережний і сторожкий. Живиться він переважно рослинними кормами, личинками комах і падлом.

Але пам’ятати про його присутність у лісі варто.

Сподіваємося, у нього усе складеться добре. Адже рівно 20 років тому у нас вперше, після тривалої відсутності, відмітили факт розмноження рисі.

Дика природа здатна до відновлення. Варто лише давати їй шанс. Адже що то за дикі ліси – і без ведмедів?!😉“.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь