У Чернігові дітей військового не пустили безкоштовно у дитячу кімнату

Від прикрих ситуацій не застрахований ніхто, бо життя непередбачуване. Але гірко, коли під час війни відбувається з’ясування, хто справжній захисник і має право на певні преференції, а хто, так би мовити, не дуже. І особливо, коли обставини зачіпають дітей.

Чернігівка Світлана Здор вирішила трішки розважити своїх дітей, тож повела їх у дитячу кімнату FLY KIDS, що в ТРЦ Hollywood. Жінка планувала платити гроші за розваги, втім, на місці почула про пільги для учасників бойових дій, що для їхніх дітей вхід у кімнату – безкоштовний.

«Я пред’явила посвідчення учасника бойових дій свого чоловіка. Але мені сказали, що наші діти не можуть безкоштовно зайти, бо має бути посвідчення нового зразка від 2022 року. За мною стояли чоловіки з дітьми і в них були посвідчення 2022 року, то їхніх дітей пропустили безкоштовно. Я запитала: «Чому саме така ситуація і що робити, якщо мій чоловік воює з 2015 року і в нього посвідчення старого зразка?». На що мені відповіли, що я маю довести, що він з 2022 року так само воює. Я поцікавилася: «Яким чином я це можу зробити?». Мені повторили, що я маю пред’явити військовий квиток чоловіка із штампом, де зазначено, що він був призваний і воює з 2022 року. І показали, що в них є чітка інструкція, відповідно до якої вони працюють», – повідомила ЧЕЛАЙН Світлана Здор.

Настрій було зіпсовано, але жінка вирішила, що діти не винні в цій ситуації, тож заплатила гроші за розваги. І поки діти бавилися, сама заходилася вивчати інструкцію, відповідно до якої діяв персонал FLY KIDS. До речі, за словами пані Світлани, інструкція дуже дивна.

«Коли прийшли всі адміністратори, то з’ясувалося, що можна пред’явити також довідку про безпосередню участь у бойових діях за певний період, але знову ж за 2022 рік. У мене така довідка була, бо готуємо документи на протезування і перелік потрібних для цього документів у мене з собою. То я пред’явила довідку, що чоловік із 2022 року воював. 

Гроші нам повернули, але ситуація, що сталася, дуже негарна. Виходить, що в них відповідно до інструкції навіть діти поранених бійців до 2022 року не можуть зайти безкоштовно. А діти військових, які зазнали поранень з 2022 року, – так»,  розповідає чернігівка.

Історія мала продовження.

«Увечері мені передзвонили представники FLY KIDS Україна й пообіцяли, що вони передивляться всі інструкції, все виправлять і з персоналом проведуть роботу, щоб вони чітко розповідали про пільги, яким чином можна безкоштовно пройти, які документи треба пред’являти і тому подібне.

Але якби в мене не було цієї довідки, то мої діти безкоштовно не зайшли б. І це дуже неприємно. Бо виходить, що учасників бойових дій поділили на тих, хто воював раніше, і тих, хто воює останні два роки. Бо чітко вказали, що має бути посвідчення нового зразка 2022 року, або документи, що підтверджують, що військовий воює з 2022 року»,  наголошує пані Світлана.

Прокоментувати ситуацію попросили В’ячеслава Березку, директора з маркетингу ТРЦ Hollywood.

«Я знаю про цю ситуацію з публікації в Фейсбук. Ми її з’ясовуємо. Вчора зв’язалися з адміністрацією FLY KIDS компанії і вони пообіцяли сьогодні, 21 червня, надати нам пояснення і зробити зміни щодо правил проходження на їхню територію. Це не наша відповідальність, а відповідальність компанії FLY KIDS. Ситуація, яка описана в Фейсбуці, нам зовсім не подобається, бо це неприпустимо. Але ми все-таки не можемо ухвалювати якісь рішення, бо FLY KIDS орендує цю територію і має право вводити там свої правила. Але я думаю, що ми повпливаємо на їхні рішення і правила, якщо вони є такі. Наразі з’ясовуємо, що і як»,  сказав пан В’ячеслав.

Натомість Світлана Здор вважає, що ця ситуація для неї вичерпана, хоча неприємний осад у душі залишився.

«Маю лише єдине запитання: чи FLY KIDS по всій Україні все це виправить? Адже обіцяли, що вони передивляться всі інструкції, змінять їх, не будуть ділити дітей учасників бойових дій і чітко будуть розповідати своєму персоналу, як працювати. Діти не винні, що в когось батько поранений раніше чи воював раніше. Вони мають пропускати всіх, або чітко казати, що це пільга тільки для дітей нинішніх військовослужбовців.

Хотілося б, щоб таких ситуацій було якомога менше. Але досвід показує, що їх ще багато буде, на жаль»,  зауважила жінка. 

Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь