Дитина не підтвердила фактів побиття: справу найстаршої матері України Валентини Підвербної закрили

 

 

 

 

Справу щодо вчинення домашнього насильства над донькою найстаршої матері України Валентини Підвербної закрили. Таке рішення оголосила 21 червня суддя Новозаводського суду Світлана Ченцова.

Про це Суспільному повідомив захисник Валентини Підвербної Андрій Котенок.

Закрита справа у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Усі докази зібрали, допитали всіх, матеріали, які були дослідили, суддя не побачила складу адміністративного правопорушення. Мати не чинила насильства стосовно дочки, не обґрунтований протокол був складений, підлягає закриттю“.

Андрій Котенок, захисник Валентини Підвербної

Справу розглядали у закритому режимі. Таке рішення ухвалили за клопотанням захисника Підвербної. Під час засідання суддя заслухала думку доньки Анни Підвербної.

За словами Андрія Котенка, дитина не підтвердила у суді фактів побиття її матір’ю.

Що відносно неї чинили насильство, вона не говорила, не було такого. Каже: я люблю маму, я люблю і тих, і там мені подобається всюди“, — сказав Андрій Котенок.

Нагадаємо, 24 квітня у соціальній мережі Інстаграм з’явилися дописи від нібито доньки Валентини Підвербної Анни, де йшлося, що мати знущається з дівчинки фізично та психологічно. Зокрема, б’є, дряпає, цькує, забороняє митися і хоче довести до самогубства. 25 квітня рішенням виконавчого комітету Чернігівської міськради дитину вилучили від матері та помістили до лікарні. Там вона перебувала місяць. З 26 травня Анну Підвербну перевели до центру соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Хмільниця.

Загалом же у Новозаводському районному суді Чернігова слухають одразу три справи щодо Підвербної: за неналежне виконання батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства та про відібрання у неї дитини.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь