На Чернігівщині до поліції надійшло понад 20 тисяч заяв про розшук ухилянтів

 

 

 

 

На Чернігівщині подали понад 20 тисяч заяв до поліції про розшук ухилянтів. Це майже стільки ж, як і мобілізованих в області через повномасштабне вторгнення.

Про це 21 червня під час брифінгу сказав начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

На сьогодні велика кількість ухилянтів. Вона складає більше 20 тисяч за півроку за 2023 рік. Саме Нацполіцією проводиться їхнє виявлення, з’ясування місця проживання та доставлення до територіальних центрів. Вся ця кількість громадян, вони внесені до відповідної розшукової бази Національної поліції. І навіть, якщо чоловіка зупинять на території іншої області, але він все одно у всеукраїнській базі є — його доставлять до відповідного територіального центру“.

На Чернігівщині до поліції надійшло понад 20 тисяч заяв про розшук ухилянтів

Також Гончарук нагадав, що на ухилянтів від мобілізації чекає відповідальність. Це адміністративна, тобто накладення штрафу у розмірі 1 700 гривень. Вона стосується тих людей, які не прибули до терцентру для уточнення військово-облікових даних. Кримінальна відповідальність наступає, коли призовник пройшов військово-лікарську комісію, всі обстеження і не з’явився саме по бойовій повістці. Цього року, за інформацією Олега Гончарука, порушено 38 кримінальних справ, всіх засуджено до умовного терміну.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь