Майбутнім вступникам: учитимуть новій спеціальності

Для випускників 11 класів та коледжів наближається відповідальний етап – вступна кампанія 2023 року. Подача заяв цього року вже традиційно відбуватиметься в електронній формі через особисті кабінети вступників із 19 по 31 липня.

То ж саме час детальніше дізнатися про освітні програми і обрати свій майбутній фах. У Ніжинському агротехнічному інституті (Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут») здійснюється підготовка за такими спеціальностями рівня Бакалавр: 071 «Облік і оподаткування»; 073 «Менеджмент»; 076 «Підприємництво та торгівля»; 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»; 201 «Агрономія»; 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва»; 208 «Агроінженерія»; 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)».

І якщо більшість із них відомі жителям району, то 076 «Підприємництво та торгівля» є новою для інституту. Перший набір буде здійснено саме у цьому році.

В інституті готуватимуть фахівців, які вмітимуть залучати інвестиції, створювати венчурний (ризиковий інноваційний) бізнес, розвивати власні стартапи, працювати в наукових парках. Все це – важливі шляхи післявоєнного розвитку економіки України. Саме завдяки підприємництву, малому та середньому бізнесу створюються нові робочі місця. Наповнюється державний бюджет.

Чим масштабніший проєкт хоче здійснити підприємець, тим більше співробітників йому знадобиться, щоб здійснити свої задуми. Тому він повинен зуміти організувати людей, щоб вони працювали з максимальною користю. У своїй роботі підприємцю доводиться відповідати не тільки за свою діяльність, а й за своїх підлеглих.

А торгівля – це рушійна сила прогресу, вона пронизує всі галузі економіки й сфери людської діяльності, враховуючи, що майже все купується і продається. В Україні надходження до валового внутрішнього продукту від оптової та роздрібної торгівлі є найбільшими.

То ж запрошуємо на навчання за новою актуальною і затребуваною спеціальністю!

Окрім результатів Національного мультипредметного тесту (НМТ) вступники для зарахування мають підготувати: мотиваційний лист вступника (в електронному варіанті); копію паспорта; копію документа про попередню освіту; 4 кольорових фото 3х4 см; копію військово-облікового документа (для вступників чоловічої статі).

Контакти для консультації: м. Ніжин, вул. Шевченка, 10; тел. (097) 410 08 70; (097) 516-05-53. Е-mail: pk_nati@ukr.net       https://www.facebook.com/pknati

Телеграм: @pk_nati    Інстаграм: @pk_nati

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь