Учениця мистецької школи представляє свою роботу на міжнародному художньому конкурсі «Українська міфологія»

Кіяшко Дар’я, учениця мистецької школи при КЗ «НФККіМ» потрапила зі своєю роботою до 105 фіналістів Міжнародного конкурсу «Українська міфологія», витвори яких презентували на виставці у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва.

Серед 347 учасників конкурсу були переважно діти та молодь віком від 8 років з різних куточків України та 17 країн світу!

Свою роботу Дар’я виконувала зі своїм викладачем Катериною Борисовою. Робота виконана за допомогою фломастерів, олівців та гелевої ручки.

Метою конкурсу була : популяризація прадавніх фольклорних традицій та українського культурного спадку; спонукання до творчості у контексті української та світової художніх традицій;  пізнання справжньої графіки української мови та писемної традиції; утвердження поваги до своєї держави, значущості України у світовій історії та культурі.

Перечитуючи різноманітні міфи, маленькій художниці найбільше сподобався домовий – добрий дух оселі, охоронець і покровитель роду. Він  оберігає родину, якою опікується, від поганих людей, недобрих духів, лихих істот; сприяє достатку, береже мир в оселі. За давніми легендами, коли в краю починалася війна, то навіть домовики виходили на вулицю і пліч-о-пліч із родом ставали до бою проти ворога. Серед домашніх чарівних істот домовик найголовніший. Усі інші духи обійстя йому скоряються. Його сила й міць напряму залежать від того, наскільки дружні взаємини в родині.

Створені роботи оцінювало професійне журі у складі :

● Людмила Строкова – генеральна директорка Національного музею українського народного декоративного мистецтва, заслужений працівник культури України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня.

● Дара Корній – українська письменниця, прозаїк, лауреатка премії «Коронація слова».

● Олесь Соловей – член Національної спілки художників України. Доцент кафедри живопису та композиції НАОМА. Заслужений діяч мистецтв України. Нагороджений срібною медаллю Академії мистецтв України (2007). Працює у галузі живопису та монументально – декоративного мистецтва.

● Наталія Васько – українська акторка кіно, театру та телебачення, член Української кіноакадемії.

● Нестор Воля – засновник Громадської ініціативи ІнфоВАРТА, digital-продюсер.

● Нік Лисицький – засновник Громадської організації Чарівний світ UA, письменник, digital-продюсер.

Роботу ніжинки можна встигнути побачити в експозиції у Національного музею українського народного декоративного мистецтва з 6 до 23 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь