Важлива місія: в Ніжині відкрили Простір соціальної адаптації. Фото

 

 

 

 

Неймовірно позитивна атмосфера панувала вчора, 13 липня, на базі Ніжинського територіального центру. Містяни та гості з Канади зібралися разом, щоб відкрити в нашому місті Простір соціальної адаптації.

Пише Нежатин.

Простір соціальної адаптації – це облаштований центр, призначений для групової та індивідуальної роботи в межах надання послуги соціальної адаптації для людей з інвалідністю, людей старшого віку та тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах.

Тож щоб долучилися до такої благородної місії та взяти участь у відкритті Простору, до Ніжина завітали представники Посольства Канади в Україні – заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс, Ешлі Малруні, керівниця відділу міжнародної допомоги Посольства Канади в Україні та Шон Бойд, заступник голови місії, політичний радник, Посольство Канади в Україні.

Мета Простору соціальної адаптації – покращити надання допомоги та підтримки людям в адаптації до умов, що змінюються, задля гармонійного функціонування в суспільстві.

Простір сучасний, просторий, світлий, з позитивною енергетикою та яскравими картинами на стінах (роботи слухачів декоративно-прикладного фікультету університету третього віку).

А прикрашають центр жіночки-відвідувачки, зі щирими посмішками на обличчах. Ще б пак, адже тут – все для них: в Університеті третього віку люди мають всі можливості щодня відкривати для себе щось нове, навчатися сучасним технологіям, тобто впевнено йти в ногу з життям.

Громада за свій кошт (60 тисяч грн) зробила в приміщенні ремонт, і 30 тисяч грн – депутатські кошти від депутатки областної ради Ірини Грозенко, які Ірина Вікторівна виділила для проведення ремонту в кімнаті, де відкрили Простір.

А ПРООН за фінансової підтримки Уряду Канади закупила необхідне обладнання: смарт-телевізори, ноутбуки, меблі, сенсорне обладнання для арт-терапії, кондиціонери, термопоти.

Переконані: втілення в життя цього інноваційного проєкту допоможе відвідувачам Простору бути сучасними та активними.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь