Ти потрібен Україні

 

 

 

 

Ніжин. Вулиця Богушевича, 8. Саме за цією адресою в Ніжині знаходиться районний відділ філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області, одним із напрямків роботи якого є виховання у своїх підоблікових почуття патріотизму. У цій установі постійно збирають тих, хто свого часу ступив на «слизьку доріжку». Збирають, аби на живих достойних прикладах показати – Україна є великою нацією завдяки єдності нашого народу.  В цьому наша сила. І робота працівників центру дає позитивні результати. Хай не масового характеру, однак – дає. Їхні клієнти йдуть  захищати українську землю, незважаючи на те, що за плечима у нього стаття. Найчастіше – 185 КК України  (крадіжка). 

І от днями відбулася чергова зустріч, на яку начальник Ніжинського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» Олександр Сонець запросив знайому для багатьох ніжинців постать – депутата міської ради Андрія Гомоляка та який є головою громадської організації Ніжинська спілка ветеранів АТО, котрий 24 лютого 2022 року одяг військову форму. І як він стверджує, без вагань. Бо коли матерям, дружинам, дітям загрожує небезпека, чоловіки зобов’язані їх захистити. Ворог не на словах, а на ділі став втручатися в наше життя. Приніс насилля і смерть. Андрій переконаний, що чи не кожен, так чи інакше вніс, а дехто і зараз вносить, свій вклад у захист суверенітету нашої країни. Хтось взяв у руки зброю, хтось став волонтером, а хтось – зводив захисні споруди. Робили все, аби хоч на мить призупинити наступ носіїв «руского міра», котрі мріяли завершити марш за три дні. Не вийшло. І в цьому заслуга кожного свідомого жителя України. Це вони перекреслили мрії «старшого брата».

Не виключав Гомоляко і можливості, що серед присутніх також були такі люди. Він і намагався достукатися до свідомості підоблікових центру, наводячи один за одним приклади героїзму українських людей. Як військових, так і цивільних. Адже навіть зайва чашка чаю підбадьорювала наших бійців на передовій. А надійний тил – запорука успіху на фронті.

Незалежно від тих обставин, що склалися у житті присутніх заходу, вони залишаються мужніми чоловіками. І у них є шанс розпочати нове життя, корисне як їм самим, так і державі. Вступивши до лав Збройних Сил України, підопічні Ніжинського районного відділу матимуть одяг, їжу, достойну зарплатню. Звичайно, небезпека для життя військовослужбовця не знімається із терезів, стверджував Андрій. Але не зупинивши ворога, у наших дітей не буде шансів на майбутнє. Просто не буде. Хіба це може не хвилювати нас?

Противник поніс значні втрати, але правди ніде подіти – багато й українців віддали життя. І замовчувати це не слід.

Отож обмірковуйте,–  зазивав Андрій Гомоляко. –  І приймайте рішення – де б ви були корисні державі, враховуючи свої фізичні та психологічні якості. В солдатській їдальні, на контрольно-пропускному пункті, в автослюсарні – кругом потрібні руки.

Депутат міської ради не виключав можливості – хтось проігнорує його заклик. Але пройде час і його спитають діти: «Тато, а що ти зробив, аби на українській землі настав мир?» І їм доведеться давати відповідь…

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь