Яскрава зірка хірурга з Леонідівки

Життя нашого славного земляка Олексія Афанасійовича Пономаренка обірвалося трагічно. Але пам’ять про нього живе й досі. До його могили, що в Леонідівці, не заростає сільська стежина.

Олексій Афанасійович народився у 1938 році, в цьому ж селі. Закінчив Київський медичний інститут. Під час навчання проходив практику в Казахстані, якраз тоді, коли там почався спалах туберкульозу і потребувався хороший спеціаліст для оперування хворих.

Працював торакальним хірургом. Займався лікуванням травм грудної клітки і внутрішніх органів хірургічним шляхом, а також проводив діагностику та лікування загальних процесів ребер, легень, щитовидної залози, стравоходу і діаграми. Трудову діяльність починав у Київській області. Продовжив її в селищі Лосинівка, а потім в Чернігові. Захистив кандидатську дисертацію.

Молодий лікар тільки-но розправив крила для повноцінного життя, плідної хірургічної і наукової діяльності. Та політ обірвав трагічний випадок. На небосхилі погасла яскрава зірка, яка дарувала людям здоров’я, а значить – і щастя.

Микола Борщ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь