Засуджено військового рф, який катував цивільних на Чернігівщині

У порушенні законів та звичаїв війни визнано винним військовослужбовця країни-агресора. Вироком суду його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

У суді доведено, що наприкінці лютого 2022 року під час окупації села Вишневе Чернігівського району озброєний автоматичною вогнепальною зброєю засуджений спільно з іншими російськими військовими вдерся на територію приватного господарства.

Застосовуючи фізичну силу та погрожуючи розстрілом, він вимагав від місцевого мешканця інформацію про розташування на території села Збройних Сил України.

Не отримавши бажаних відповідей, потерпілого незаконно доставили до приміщення деревообробного підприємства. Там окупант, вимагаючи від нього зізнання у «шпигунстві» на користь України, погрожував вбити його матір, наносив численні удари ногами, палицею та прикладом автомата в живіт, спину і голову.

Завдаючи сильного болю та моральних страждань, він спричинив чоловіку тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, застосування катування або нелюдського поводження щодо цивільних осіб заборонено.

Раніше правоохоронці встановили особу зазначеного військовослужбовця збройних сил російської федерації та повідомили йому про підозру.

armyinform.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь