Корупція та високі тарифи на комунальні послуги: ніжинці визначили найактуальніші проблеми міста

 

 

 

 

Серед ніжинців давно точиться дискусія щодо необхідності проведення тих чи інших робіт в місті, адже поки одні вважають за потрібне облаштувати для дітей футбольне поле за мільйони бюджетних коштів, інші пропонують перенаправити цю суму на фінансування лікарні, яка вимушена скорочувати працівників через скрутне економічне становище. При цьому є ще третя група населення, яка висуває думку, що сьогодні доцільно відмінити всі плани та проєкти пов`язані з благоустроєм, а гроші виділити на підтримку обороноздатності. Стадіони ж доцільніше будувати після перемоги.

“Нежатин” на тлі активних обговорень суспільства провів опитування, у якому взяла участь 231 особа, ніжинці визначили найактуальніші проблеми міста:

Немає опису.

Найбільше – 22%, а це 97 осіб, відповіли, що корупція – основна проблема Ніжина. На наступній позиції – високі тарифи на комунальні послуги, так вважають 16% опитаних, 68 осіб.

У топі проблем опинились й дороги, на їх поганий стан жалілось 15% – 67 ніжинців. Нагадаємо, що у місті понад 60% доріг грунтові, а асфальтовані, на думку містян, залишають бажати кращого.

Низька якість медичних послуг бентежить 13% опитаних. Раніше ми писали, що після об`єднання міської та районної лікарні ніжинці почали жалітись на відсутність достатньої кількості спеціалістів.

Ще 13% містян турбуються через зростання кількості безпритульних тварин. Уже не один рік триває дискусія, що Ніжину необхідний притулок, адже неодноразово були випадки, коли вуличні собаки нападали на прехожих. Але на сьогодні, конкретних кроків щодо створення притулку не має.

Те що, ніжинці продовжують паркувати свої автівки не в призначених місцях, на тротуарах або зелених зонах, є однією із основних проблем для 10% опитаних.

Ще 3% містян жаліються на високий рівень злочинності, а 2% – на низьку якість виконання робіт з благоустрою.

Важливо зазначити, що 7% ніжинців не обрали ні один із запропонованих нами варіантів. Проте, вони зазначили, що важливо зараз допомога військовим:

Також містяни наголошували про необхідність забезпечити укриття у навчальних закладах міста. Зараз ця тема є чи ненайбільш актуальною серед містян, адже попри те, що війна в Україні триває вже другий рік, деякі школи Ніжина досі не забезпечені укриттями, а діти змушені продовжувати навчатись в дистанційному режимі:

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь