На Чернігівщині знайшли вбитою жінку у власному будинку: її довгий час катував росіянин

Жительку Чернігівщини знайшли вбитою у своєму будинку. Раніше вона систематично потерпала від домашнього насильства від співмешканця.

Про це пише омбудсмен Дмитро Лубінець. Він зазначає, що у липні цього року він отримав звернення від українки стосовно вчинення щодо неї домашнього насильства.

Заявниця зазначала, що тиран, від рук якого вона потерпає, є громадянином російської федерації та має прострочену посвідку на тимчасове проживання на території України”— йдеться в повідомленні.

За словами Лубінця, згодом за інформацією медіа стало відомо, що наприкінці липня жінку знайшли вбитою у своїй оселі. Підозрюваного у даній справі затримали — співмешканця, який систематично вчиняв домашнє насильство. Омбудсмен наголошує, що про насилля щодо цієї жінки офіційно звертався до Чернігівської ОВА та місцевих правоохоронців. Щоправда, дієвих кроків від них не було.

“З огляду на цю ситуацію залишається відкритим питання налагодження механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема в Чернігівській області. Тому беру під особистий контроль притягнення до відповідальності всіх винних у смерті жінки від рук домашнього тирана!” — написав Лубінець.

Що відомо про вбивство жінки

Наприкінці липня у Чернігівській області правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві своєї співмешканки. Інцидент стався у Новгород-Сіверському районі. Зазначається, що 30 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що у власному будинку знайдено тіло 40-річної мешканки Новгород-Сіверщини. Востаннє односельці бачили її живою два дні тому. Упродовж кількох годин оперативники поліції розшукали і затримали підозрюваного у вбивстві у сусідньому Корюківському районі. Зловмисником виявився 43-річний співмешканець потерпілої. 

Поліцейські встановили, що вночі затриманий увірвався до будинку жінки, вбив її та забрав з оселі золоті прикраси. Зазначається, що чоловік і раніше тероризував цивільну дружину. У липні поліція складала на чоловіка чотири протоколи за вчинення домашнього насильства, які одразу ж були скеровані до суду. У зв’язку з загрозою життю та здоров’ю потерпілій поліцейські щоразу виносили стосовно кривдника терміновий заборонний припис: йому було заборонено наближатися, або у будь-який спосіб контактувати з жінкою. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

За матеріалами trueua.info

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь