Підсумки засідання бюджетної комісії: медицина

 

 

 

 

Розглядалось питання будівництва приміщення для ангіографа, користуватись яким лікарі, за словами директора ЦМЛ Ольги Швець, почнуть навчатись у вересні. 

Також був запит коштів на обладнання тротуарів на території міськлікарні та виділення 5 млн. грн на зарплату персоналу лікарні.

Депутати зауважили, що ще позаминулої сесії директору ЦМЛ було озвучене завдання  підготувати план дій по виведенню лікарні з кризового стану, в якому вона опинилась. Зокрема  на минулих засіданнях пропонувалось передбачити зняття премій та надбавок з адміністрації медзакладу та скорочення адміністративних посад, для того щоб зберегти саме медичний персонал, здійснювати заходи економії, пропонувати проекти, які покращуватимуть якість надання медичних послуг населенню, адже відеокамери встановлюють, а такі базові потреби людей, як наявність туалетів лишились без уваги.

Депутати наголосили, що готові підтримати нашу міську лікарню, однак для цього по-перше потрібно бачити якої підтримки вона потребує, а також усвідомлювати, що керівниця лікарні і сама шукає шляхів покращення ситуації.

Однак уже вкторе  жодних пропозицій від Ольги Швець не прозвучало.

Виступ директора КНП «Ніжинський пологовий будинок» Валерія Якуби на фоні невиразних виправдань О. Швець був чітким і зрозумілим. Робиться все, щоб заклад і далі залишався спроможним відокремленим підрозділом, як про це наголосив перший заступник міністра охорони здоровʼя України Сергій Дубров. В. Якуба перерахував певні кроки, які робляться в цьому напрямку. Першочергово  планується збільшити перелік послуг, які надаватимуться населенню. Про те, що саме планується ми напишемо в окремій статті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь